6 sovpositioner som avslöjar mer om din hund än vad du tror

Eftersom våra pälsbeklädda vänner inte har lika lätt för att berätta saker om sig själva, måste vi som är djurägare ofta vara extra hörsamma och titta på viktiga ledtrådar.

Och dessa ledtrådar kan ibland komma från några ganska osannolika ställen.

Ta till exempel den position som din hund sover i. Tro det eller ej – det kan avslöja ganska mycket om din hunds övergripande hälsa och personlighet.

Sover kanske din valp i en hoprullad position? Det gör hunden för att bevara kroppsvärmen, samtidigt som den vill skydda sina lemmar, sitt ansikte och hals.

Intressant nog verkar hundar som sover i detta läge ha snäll och väldigt söt personlighet.

Fortsätt läsa för att ta reda på vad din hunds sovposition säger!

Sover på sidan

Om din hund oftast sover på sidan betyder det att den är otroligt bekväm med sin omgivning, är säker på sig själv och självständig.

Dog’s Best Life skriver att sovpositionen indikerar på att hunden litar på matte och husse och är väldigt lojal.

Räven

Den i hoprullade positionen är troligen den vanligaste. Tassarna är bekvämt undanstoppad i pälsen och svansen brukar nästan vidröra nosen.

Genom att din hund naturligt bevarar sin kroppsvärme skyddar den också alla sina vitala organ, skriver Bow Wow Times.

Hundar som oftast sover på det här sättet är snälla, lättsamma och levnadsglada.

Stålmannen

Många hundar sover på magen, men kanske är positionen som ”stålmannen” den mest bedårande av dem alla. Med alla sina fyra lemmar utsträckta och huvuden på marken, de ser ut som de nästan flyger genom luften.

Hundar som sover i detta läge är brukar ha mycket energi, vara lättlärda och kärleksfulla.

Benet rakt ut

Även om denna position ser lite udda ut, är det inget att vara oroligt för – det betyder bara att din hund är säker och trygg med sig själv och med sin hemmiljö.

Egentligen är det ganska logiskt. Att sova på detta sätt är kanske det mest utsatta läget för en hund. Du kommer troligen aldrig se vargar sova på ryggen i det vilda, eftersom det är ett tecken på sårbarhet och underkastelse, enligt NextGen Dog.

Hundar som oftast sover på det här sättet brukar vara väldigt snälla och självständiga.

Tumlaren

Hundar som sover i detta läge är inte fullt avslappnad och har svårare att somna ordentligt, eftersom flera muskelgrupper lätt blir spända.

Men du behöver inte vara orolig, din hund behöver inte ta skada av detta, skriver Dogs Best Life. I själva verket kan dessa hundar vara mer energiska och lekfulla än andra!

Ryggen

Denna position är ett naturligt sätt att kyla ner hundens kropp efter en intensiv dag.

Hundar som sover i den här ställningen brukar också vara lite tuffa och bra på att hantera nya situationer och intryck.

De tenderar att vara säkra på sig själva och de tenderar också att vara väldigt anpassningsbara till nya situationer.

Visst borde fler hundägare få ta del av denna intressant information? Hjälp gärna till att dela artikeln vidare med alla djurvänner du känner!