76-åring dödad av ilsken tupp på sin gård

En 76-årig kvinna har avlidit efter att en ilsken tupp på hennes gård jagade henne och pickade sönder hennes åderbråck som ledde till en farlig blödning.

– Äldre personer är heller inte lika bra på att försvara sig mot djurattacker, deras balans kanske inte är lika bra, säger Roger Byard, professor i patologi vid universitetet i Adelaide till ABC News.

Det var när den 76-åriga kvinnan skulle hämta ägg på sin gård i södra Australien som en arg tupp löpte amok efter henne.

Tuppen började hacka på kvinnans ben, och träffade ett åderbråck som fanns på nedre delen av kvinnans vänstra ben.

Tuppens hackande dödade kvinnan

Den kraftiga blödningen som orsakades av pickandet gjorde att kvinnan kollapsade, och sedan avled. Obduktionen bekräftar att det var ett blödande åderbråck som ledde till kvinnans död.

Foto: Pixabay

Roger Byard, professor i patologi vid universitetet i Adelaide till ABC News, säger att fallet är en påminnelse om hur sköra åderbråck är, och att tuppar kan orsaka stor skada hos personer som inte är lika starka.
– Det har funnits ett par fall utomlands där tuppar har hackat skallen på barn och faktiskt orsakat hjärnskador, eftersom deras skallar är så tunna.