Vandraren hittade en övergiven valp i en grotta. Nu är de bästa kompisar.

I juni 2010 var ex-miliätren Zachary Anderegg ute och vandrade i ödemarken i Arizona. Det var då han råkade se Riley, en utmärglad valp som övergivits och levde 100 meter den i klippa. Ingen annan människa fanns i närheten och ”Zak” bestämde sig för att rädda hundens liv. Som tur är hade han erfarenhet från avancerad klättring sedan tidigare , så att han kunde genomföra räddningsoperationen på egen hand. Under flera dagar tog han sig ned till hunden, många gånger med livet som insats, innan han slutligen lyckades dra upp valpen på säker mark. Hunden, som han började kalla Riley, var egentligen inte mer än bara skinn och ben. Riley hade slitit sönder naglarna när han försökt gräva sig ur grottan. Hans tänder var svarta av undernäring och det fanns även spår av ammunition i pälsen. ”Zak” körde omedelbart hunden till ett djursjukhus där Riley fick den läkarvård han så desperat behövde. Riley var så pass uttorkad att det medicinska teamet inte trodde han skulle klara sig. Döden knackade på dörren –men tack djursjukhusets skicklighet och engagemang, överlevde Riley. Som en del i återhämtandet fick ”Zak” ta hem Riley till sin familj och det var kärlek vid första ögonkastet. Riley blev allt bättre och i takt med att såren läkte lyste också Rileys personlighet fram. Och bäst av allt? ”Zak” och hans familj adopterade Riley och gav honom det trygga hem han alltid borde haft!

Det var när ”Zak” vandrade i Arizona som han gjorde en chockerande upptäckt.

hikey1

Drygt 100 meter ned i en klippa upptäckte han en utmärglad valp. Hunden hade övergivits och lämnats kvar för att dö.

hikey2

”Zak” vägrade låta att låta valpen dö. Han tillbringade timmar med att klättra ned och upp i ravinen för att få ned mat till den svältande hunden. Under tiden förökte han vinna Rileys förtroende.

hikey3

Till slut lyckades ”Zak” lyfta upp Riley. Han körde honom omedelbart till djursjukhuset.

hikey4

Äntligen var Riley i trygga händer! Men han hade en lång väg för att återhämta sig. Lyckligtvis bestämde sig Zak och hans familj för adoptera hunden!

hikey5

Sakta men säkert började Riley att återfå sin hälsa. Han gick upp i vikt, och hans personlighet visade sig allt mer. Titta bara på hans förvandling!

hikey6

8 år senare är nu Riley helt återställd. Han och ”Zak” åkte tillbaka till bergen i Arizona och jag kan inte låta bli att fälla en liten tår. Vilka fina livskamrater!

hikey8

Här kan du få följa Rileys och ”Zaks” fantastiska resa från början i en väldigt fin film 🙂

Känn dig fri att dela med dig av denna vackra historia, trots att den börjar i mörker!