8-årig pojke övervinner sin depression när han träffar hund med samma sjukdom

Det sista alla barn vill är att känna sig annorlunda. Vi har alla varit barn och vet hur svårt det kan vara. Det räcker med att ha fel kläder eller fel frisyr för att bli retad.

Då kan ni kanske föreställa er hur det känns 8-åriga Carter Blanchard från Arkansas, USA som lider av en sjukdom, vitiligo som gör att han får pigmentfläckar, bland annat i ansiktet.

Men allt förändrades när han mötte Rowdy.

Carter var bara 6 år gammal när han såg att någon började förändras i hans ansikte. Det började dyka upp fläckar som bara blev större och större.

När han gick till doktorn konstaterade de att det var den degenerativa sjukdomen vitiligo, som orsakade pigmentbortfallet.

CARTER
Instagram

Carter förlorade snabbt både självförtroende och självkänsla. Fläckarna fortsatte att växa och Carter blev deprimerad. Stephanie Adock, Carters mamma berättade att en dag innan han skulle börja en ny skola sa Carter: ”jag hatar mitt ansikte, jag hatar hur jag ser ut”.

Då förstod hon att hon var tvungen att göra något. Sjukdomen höll på att bryta med hennes son.

Sedan en dag när hon surfade på nätet kom lösningen: Rowdy, en svart labrador retriver som lider av samma sjukdom som Carter.

perro23
Instagram

Hon visste direkt att de två var tvungna att ses, med det var inte lätt. Stephanie och Carter bodde i Arkansas och hunden Rowdy bodde i Oregon, och de hade inga pengar att betala resan för.

Hon kontaktade i alla fall Rowdys matte och frågade om det var möjligt att få träffa hunden. Det gick bra, då visste Stephanie att hon var tvungen att be om ett lån.

Någon med ett hjärta av guld hade hört talas om hur Stephanies kämpade för att göra sin son glad igen och donerade då 5000 dollar för att resan till Oregon skulle kunna bli verklighet.

Carter och Rowdy blev snabbt bästa vänner och nu försöker Stephanie och Rowdys matte hitta en lösning för att de nyfunna vännerna ska kunna ses oftare.

carter2
Instagram

För en desperat mamma som bara vill att hennes son ska vara lycklig måste det vara en stor lättnat att äntligen ha hittat botemedlet, och att lösningen var en hund är helt fantastisk.

Tryck gärna på dela-knappen nedan om du också tycker att hundar är människans bästa vän!