8-åriga Ken startade ett djurhem för att hjälpa utsatta hundar och katter.

Redan som åttaåring så startade Ken ett eget djurskyddshem, ”Happy Animals Club”. I dag, två år senare, är tioåringen lite av en lokalkändis hemma i Filippinerna. Sedan föreningen startades har han adopterat och räddat mängder av vanvårdade och utmärglade djur från en säker död. Nu hyllas den lilla pojken av folk från hela världen. Det Ken gör är bara så beundransvärt!  

Hundarna som kommer till ”Happy Animals Club” är utmärglade, utmattade och rädda för människor.

ken

Det Ken gör då är att ge dem trygghet och mat. Ett exempel på en hund som han räddat är Hyena. Hon var livrädd, utsvulten och i allmänt dåligt skick.

ken2

Men efter att ha fått kärlek och omvårdnad från Ken så har Hyena förvandlats till en helt ny hund.

ken3

Tio år gamla Kens ”Happy Animals Club” räddar inte bara hundar. Ceiling är ett exempel på en katt som räddats. Hon hittades smutsig, full av loppor och hungrig.

ken4

I dag är hon en välmående och lycklig katt.

ken5

Men de djur som kanske gjort den största förvandlingen måste ha varit de här sex hundvalparna. I december 2014 hittade han dem på en gata. De var i uselt skick och såg mer ut som råttor än hundvalpar.

ken6

Ingen brydde sig om dem förrän Ken ryckte in. Han gav dem de mediciner de behövde och räddade dem från en säker död. När man ser bilder på dem i dag kan man inte tro att det är samma råttliknande varelser som de var när de hittades. Ken döpte dem efter kända vetenskapsmän, här nedan kan du se Bohr, döpt efter Niels Bohr.

ken7

Här är Einstein och visst kan man se vissa likheter med hans namne…

ken8

Newton är den lugna i gänget.

ken9

Och här är Pascal. Den minsta bland valparna men han kompenserar detta med sina charmiga egenskaper.

ken10

Planck visade sig vara en flicka men fick behålla sitt namn…

ken11

Tesla har visat sig vara en av de smartare av de sex valparna och har redan hittat finurliga lösningar för att komma ut ur hundgården.

ken12

Tusentals människor stöttar nu Ken i hans arbete med ”Happy Animals Club”. Sammanlagt bor ett 40-tal djur på anläggningen och många volontärer hjälper Ken att ta hand om alla djur.

Vi på Newsner tycker att det är så imponerande att en tioåring kan åstadkomma något så beundransvärt. Hans arbete får i alla fall mig att fundera över om man kanske inte gör tillräckligt själv. Tänk om fler vore som Ken, då skulle världen troligtvis vara en lite bättre plats.

I fall du är lika imponerad som jag är över vad tioåriga Ken lyckats med så sprid gärna denna artikel vidare.

Bildkälla: happyanimalsclub.org

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.