8-åringen matade kråkorna varje dag i 2 år. Men vad de gav tillbaka… Det här är så himla rart.

Så fin liten historia om en flicka och hennes kråkvänner.

Många tycker att det är trevligt att mata fåglar – men är det någon som någonsin fått något tillbaka av sina fjäderbeklädda vänner? Inte jag heller.

Men en tjej som faktiskt skaffat sig en nära relation med ett gäng kråkor är 8-åriga Gabi Mann, de är så förtjusta i sin lilla matare att de överöser henne med presenter.

8-year-old-girl-gets-gifts-from-crows-gabi-mann-4

Det hela började med att Gabi tappade en bit kyckling nuggets på gatan som fåglarna snabbt fick tag i. Gabi uppmärksammade de hungriga små liven och gjorde det till en vana att mata dem till och från skolbussen. Så småningom började hela familjen engagera sig i kråkorna och för två år sedan började Gabi och hennes mamma med en daglig rutin, varje morgon ger de fåglarna nytt vatten i fågelbadet och strör ut generöst med hundmat och jordnötter.

8-year-old-girl-gets-gifts-from-crows-gabi-mann-6

 

Det var med i och med den här nya vanan som kråkorna började ge tillbaka. Efter att ha ätit sin dagliga dos av jordnötter lämnar fåglarna kvar något, som till exempel ett örhänge, en polerad sten, ett gångjärn eller liknande. En del av presenterna är smått otroliga. Kråkorna har bland annat lämnat ena halvan av ett kompishjärta (halsband) med ordet ”best” på. Nog kan man väl tänka sig att någon av kråkorna flyger runt med andra halvan där det står ”friend”…

8-year-old-girl-gets-gifts-from-crows-gabi-mann-1 (1)

Professor John Marzluff på University of Washington har gjort många studier på kråkor och har kommit fram till att människor och kråkor kan forma meningsfulla relationer – även om presenter inte är några garantier. Han känner dock till flera fall där personer precis som Gabi fått gåvor av fåglarna.  Gabi samlar sina presenter i datummärkta fack. Här finns pärlor, legobitar, knappar och gem. Favoriten? Det är en pärla formad som ett hjärta. ”Det visar hur mycket de älskar mig”, säger hon.

8-year-old-girl-gets-gifts-from-crows-gabi-mann-2
8-year-old-girl-gets-gifts-from-crows-gabi-mann-3

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna