99-årig kvinna vaknar med en konstig varelse på bröstet och ingen förstår hur det gått till.

En äldre kvinna i Miami, USA, vaknade upp med ett ”luddigt stort djur” sovandes på magen en morgon. Efter ett ögonblick av förvirring fick deras sovstund ett abrupt slut, då båda skrek högt och djuret flydde upp på kvinnans vind.

Det märkliga djuret var en veckelbjörn, eller kinkajou, som den också kallas. Det är en art i familjen halvbjörnar som lever i Central- och Sydamerika. Hur djuret har hamnat hemma hos kvinnan är mycket oklart.

Bildkälla

01

Veckelbjörnar är vilda djur, men kan hållas som tamdjur under speciella förhållanden. De kan dock vara farliga om man inte vet hur man ska sköta dem. Allra bäst trivs de ute i det fria.

Bildkälla

02

Amerikanska medier har under gårdagen rapporterat om den märkliga händelsen hemma hos kvinnan. Enligt WPLG var det väldigt svårt att få ut veckelbjörnen från kvinnans vind.

Till slut lyckades de locka ut den genom att spela upp en film med djurläten. Den fångades in och undersöktes av veterinär dagen efter.

Förmodligen har veckelbjörnen rymt från någon som haft den som tamdjur. Förhoppningsvis kan man nu hitta ägarna, eller placera ut den i ett nytt hem. Men det bästa vore ju förstås om den kunde släppas ut i det vilda på en plats där den hör hemma.

Även kvinnan klarade sig utan skador. Det finns dock en risk att hon kommer drömma mardrömmar efter det här annorlunda mötet…

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna