Åsnan dumpades i diket och kunde inte stå på benen. Då hittar dessa hjältar honom och gör något fantastiskt!

Åsnan Lance hade behandlats på ett fasansfullt sätt av sin ägare – som bara såg Lance som ett arbetsredskap. Som om inte det vore hemskt nog så valde ägaren att överge den illa tilltygade åsnan på gatan.

Värst var det med Lance ben. Flugor hade samlats vid stora köttsår där kraftiga snören hade knutits åt så pass hårt att Lance knappt kunde stå upp för egen maskin – och det var tydligt att det gjorde rejält ont.

Bildkälla

01

Bildkälla

02

Det såg illa ut – men en grupp godhjärtade människor från Animal Aid Unlimited skred snabbt till verket när de såg Lance stå ensam och övergiven på gatan. Såren bandagerades och tvättades rent – och snart var Lance på bättringsvägen.

Bildkälla

03

Bildkälla

04

Mirakulöst nog var skadorna läkta efter två månader. Nu lever Lance tillsammans med andra åsnor och njuter av tillvaron och mumsar i sig gräs och bananer. Inget djur förtjänar att behandlas som Lance blev av sin ägare. Men glädjande nog så var Lance en kämpe – och han lyckades ta sig tillbaka och återhämta sig från sina skador. Jag hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen!

Bildkälla

05

Här kan ni se en film som berättar vad som hände Lance – och visar hans väg tillbaka till en välmående och glad åsna.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna