Valpen Ebba var inlåst och plågad hela sin uppväxt. Tills en person öppnade dörren och gav henne en ny chans.

Ebba och hennes syskon bodde med sin mamma inlåsta i ett rum där de vadade i sin egen avföring. Deras trampdynor var sönderfrätta av urin och trots att de bara var tre månader gamla, redan socialt missanpassade. Deras räddning blev att någon reagerade. Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

Vi ser ofta bilder från utlandet på misskötta djur. Därför är det lätt att glömma bort att många djur far illa även i Sverige. Hundar föds upp i värsta tänkbara miljöer och säljs okontrollerat vidare.
Ebba och hennes familj föddes i en sådan miljö. Den här synen mötte organisationen Hundstallet och polisen när de kom för att hämta hundarna.

Foto: Hundstallet.

ebbalgh_1200x630

Ebba och hennes syskon fick plats på Hundstallet. Ett första omplaceringsförsök misslyckades då Ebba inte var redo att hantera ensamhet. Hon fick återvända till Hundstallet. Ett par månader senare kom Ebba till ett jourhem. Där var det tänkt att hon skulle stanna i två veckor.
”När vi stänger dörren till bilens hundbur tittar Ebba med sina smala amstaffögon på jourhusse och morrar. Tre gånger för att vara på den säkra sidan”, berättar familjen som skulle vara jourhem.
De två veckorna gick snabbt. Och snart hade det gått många fler veckor än så.
”Jourhusse hade hon snart lindat kring sin tass, med jourmatte tog det lite längre tid. Den tredje december blev Ebba fullvärdig medlem av sin nya flock. Hon hade visat sig vara en mycket charmerande och vänlig liten tjej”, berättar familjen.
”Ebba är som en cementsäck på fyra ben. Stark, snabb men mycket, mycket snäll. När hon inte far runt i snön, älskar hon mest sin filt i soffhörnet, gärna i kombination med att bli kliad på magen, helst av husse och matte samtidigt. Ebba har öppnat en ny dörr till våra hjärtan. Ebba har kommit för att stanna. Så det kan bli…”.
Här är Ebba i sin nya miljö:

Foto: Hundstallet.

ebba_vanvard6_201310

Foto: Hundstallet.

ebba_vanvard8_201310

Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.