Adoptivhund återvänder till hundstallet 11 gånger – då inser personalen den hjärtskärande sanningen

Möt Gumby! Han är omkring 3-4 år gammal och har haft stora problem med att hitta ett hem. Han har blivit adopterad till flera familjer, men varje gång har han kommit tillbaka till hundhemmet där andra fyrfota kompisar också väntar på att få komma till en familj.

Men varför kom Gumby tillbaka hela tiden?


Foto: Facebook

Gumby är en till synes snäll hund som älskar att leka. Man tror att han är någonstans mellan tre och fyra år gammal och hittades hösten 2014 och togs då till hundhemmet i Charleston, South Carolina (USA). Han uppträdde genast på ett vänligt sätt och de som jobbade där misstänkte att någon skulle adoptera honom på nolltid – och så blev det också.

Men det varade inte länge. För efter bara tre dagar var han tillbaka.

Sen kom en ny familj och adopterade honom.

Sex dagar senare var han tillbaka.

Och så här pågick det under två år. Totalt blev Gumby tillbakalämnad inte mindre än åtta gånger. Tre gånger hittades han på gatan – ensam och övergiven. Stackars Gumby!


Foto: Facebook

Varför kom han tillbaka hela tiden? Donya Satriale, som jobbar på hundhemmet, förklarar att hon trodde att Gumby kom tillbaka eftersom han ”vet att han har ett jobb att göra”.


Foto: Facebook

Det visade sig nämligen att Gumby hade en viktig funktion att fylla på hundhemmet. Varje gång en ny hund kom till centret var han där. Och stöttade, visade empati och gjorde allt han kunde för att de, ofta stressade hundarna, skulle känna sig hemmastadda.


Foto: Facebook

Personalen säger att de aldrig sett något liknande. Dessutom har han nu blivit blodgivare – även till katter. Personalen har nämligen sett att hans blodgrupp passar både hundar och katter.

Så nu står det klart att Gumby får bo där han hör hemma – på hundhemmet. Där leker han med 50 hundar varje dag, får massor av god mat och kärlek från personalen.

Gumby är en inspiration för massor av människor och har till och med fått vara med i en kalender. Detta då brandmännen i staden fotas för att samla in pengar till behövande.

Gumby är en inspiration för alla och jag delar detta vidare för att sprida lite ljus i världen!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.