Ägaren tröttnade på katten och slängde honom i soporna. 2 dagar senare? Nu finns det hopp för Hiro.

Det var när en kvinna i Alberta, Kanada, skulle gå ut och slänga sina sopor som hon gjorde en fasansfull upptäckt. I soporna låg en ryggsäck och när kvinnan öppnade den såg hon hur det låg en liten rödtigrerad katt i där inne. Kvinnan ringde omedelbart Alberta Animal Services , som skyndade sig dit för att ta hand om den stackars katten.  

hater1Alberta Animal Service

Den lilla katten hade en svår skallskada och ingen var säker på om han skulle överleva, berättar Erica Coomber på Alberta Animal Services för The Dodo.

katten8Alberta Animal Service
Efter ytterligare undersökning på djursjukhuset konstaterade veterinärerna att någon försökt kväva katten, vilket har lett till neurologiska problem och att katten blivit blind.

hiro1Alberta Animal Service

Veterinärerna vet fortfarande inte om den lilla kissen kommer bli helt återställd. Katten, som personalen på Alberta Animal Services kallar ”Hiro”, hade också ett brutet bäcken och var svårt undernärd.

hrio99Alberta Animal Service

Men lille Hiro har visat sig vara en riktig kämpe. Trots att någon utsatt honom för all denna grymhet, ger han inte upp. Hiro är på bättringsvägen och har redan börjat äta bättre. Donationer från djurälskare har också strömmat in, så förhoppningsvis kommer den här kissen både klara sig och få komma till en familj som älskar honom.

hiro1Alberta Animal Service

Jag kommer aldrig förstå och acceptera att människor gör så här mot ett oskyldigt djur, men samtidigt är jag glad över att det finns organisationer som Alberta Animal Services. Utan er skulle många fler djur aldrig fått chansen till ett liv i trygghet.

Gilla gärna om du vill hylla Alberta Animal Services arbete!