Ägaren vägrar ge Mia vård och stjäl henne från kliniken. Men veterinärens initiativ räddar hundens liv.

Ägaren tog med sin sjuka Chihuahua till veterinären. Där upptäckte läkarna att hunden led av livmoderinflammation och var i akut behov av en operation. De genomförde operationen – men ägaren vägrade betala. Dagar gick och Chihuahuan – vars namn var Mia – fick ligga kvar på sjukhuset för behandling. Om Mia skulle överleva var fortsatt behandling oerhört viktigt. Men ägaren trotsade både räkningen för operationen och sjukhusets råd. Hon smög in och tog med sig Mia hem igen. Då blev San Jose Animal Services inkopplade.

Här är Mia när hon lämnades på sjukhuset första gången. Hon var blek och led av en allvarlig livmoderinflammation.

Bildkälla

mia1

Mia opererades, men var i behov av en blodtransfusion. Ägaren, som redan behandlat Mia tillräckligt illa, vägrade betala. Djursjukhuset behöll Mia på plats för att kunna behandla henne utan att genomföra blodtransfusionen. Bara dagar senare smyger ägaren in på sjukhuset och tar med Mia hem – och riskerar hennes liv.

Bildkälla

mia2

När djursjukhuset upptäcker vad som hänt kopplas San Jose Animal Services in i fallet. En veterinär tar initativet och flera följer. De har förstått att någonting måste göras för att rädda Mias liv. Efter att ha pratat med ägaren om att Mia måste läggas in igen blir de till slut tvungna att vidta åtgärder. De beslagtar Mia och tar henne till sjukhuset. Där konstateras att Mia förlorat 25 procent av hennes vikt och väger 1,3 kg.

Bildkälla

mia3

Flera ingrepp diskuteras för att Mia så snabbt som möjligt ska kunna återhämta sig och överleva. Hon äter nämligen ingenting på egen hand. En kväll upptäcker de dock att några riskabla ingrepp inte behövs. Så fort Mias matas ur handen av någon i personalen på det trygga sjukhuset så får hon tillbaka matlusten.

Bildkälla

mia4

Från den dagen var det alltid någon vid Mias sida. Värmen från personalen gör att Mia återhämtar sig mirakulöst snabbt. På 3 veckor återfor hon sin normala vikt och så småningom börjar hon äta på egen hand.

Bildkälla

mia5

Matglädjen går hand i hand med att hon också återfår livsglädjen och tron på människor. Hon känner sig trygg och glad.

Bildkälla

mia6

När ägaren står under utredning för djurmisshandel får Mia ett fosterhem hos en av veterinärerna. Där känner hon sig lycklig!

Bildkälla

mia7

Hon äter alldeles själv och blir glad i både människor och mat. Hon har äntligen fått en nystart på sitt liv.

Bildkälla

mia8

Och hon får äntligen mysa under filtar – och inte gömma sig av rädsla.

Bildkälla

mia9

Hon skaffar sig till och med nya vänner!

Bildkälla

mia10

När Mia inte är hemma så besöker hon djursjukhuset. Där känner hon sig hur hemma som helst och är en del av familjen.

Bildkälla

mia11

Mia har till och med fått åka på semester! Underbart!

Bildkälla

mia12

Som djurvän vill jag tacka alla organisationer som gör allt för att rädda djur som far illa. Dela gärna den här fantastiska berättelsen till alla djurvänner om ni känner likadant.