Ägarna orkade inte ge sin sjuka hund vård och övergav henne. Då avslöjas en hemlighet som ska förändra allt.

Gemma är en underbar vit schäfer som inte haft det så lätt i livet. Hennes familj, som borde ha gett henne kärlek och trygghet, valde istället att överge henne när hon behövde dem som mest. Men Gemma fick en andra chans i livet, och slutet på den här historien är underbart!

Gemma dumpades av sina ägare på ett hundhem. Hon hade mycket allvarlig skabb på större delen av kroppen och pälsen hade börjat ramla av. Hennes ägare borde ha uppsökt veterinär för länge sedan, men valde istället att lämna bort hunden när problemen uppstod. Trots att hudsjukdomen hade varit relativt enkel att behandla om man uppsökt hjälp i tid.

Bildkälla

00

Eftersom Gemma inte hade fått någon vård av sina ägare hade skabben nu spridit sig och hon hade mycket ont när hon kom till hundhemmet St. Bonnie’s Sanctuary i Kalifornien. Det var då hon träffade volontären Jolene, och en underbar vänskap uppstod.

Bildkälla

02

Jolene tog på sig ansvaret över Gemmas behandling. Pälsen behövde tvättas 2-3 gånger om dagen och under Gemmas bad kom de båda mycket nära varandra. Till slut frågade Jolene sin man om de kunde ta hem hunden till sig och bli fosterfamilj. Och det gick bra.

Bildkälla

01

Sakta men säkert började Gemmas hud att läka och pälsen växa tillbaka. Hon gick även upp i vikt, i synnerhet på ett ställe – magen.

Jolene tog henne till veterinären och fick sina misstankar bekräftade. Gemma hade varit dräktig hela tiden.

Bildkälla

03

En tid senare födde Gemma fem friska små valpar. De växte upp och var inget problem att hitta hem till dem. Men nu behövde även Gemma ett hem.

Bildkälla

04

När Jolene var helt säker på att Gemma var frisk från sin hudsjukdom började hon leta efter någon som kunde adoptera. Hur smärtsamt det än var så visse Jolene att Gemma behövde ett permanent hem.

Till slut blev det Janet som fick ta hem Gemma.

Bildkälla

janet

– Genom att adoptera Gemma har jag lärt mig att det finns så många djur som behöver kärlek. Och om vi hade en större trädgård eller hus skulle vi förmodligen skaffa fler, berättar Janet.

Gemma har blivit bästis med Janets son, och de leker varje dag.

Bildkälla

05

Jag blir så glad när jag ser hur Gemma har det idag! På ett sätt var det ju bra att hennes tidigare ägare övergav henne, för hon kan ju knappast ha ett bättre liv än hon har idag. Jag kommer aldrig förstå hur man kan låta bli att ge sin sjuka hund vård. Visst, det kan ju ha berott på ekonomiska problem, men ska man verkligen ens skaffa hund om man inte ha råd att ta hand om den?

Här nedan kan du se en film på hur Gemma har det idag.

Lycka till i framtiden fina Gemma!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna