Ägarna stack och lämnade hunden på trappan. Men när 83-åriga grannen hittar honom förändras allt.

Hunden Tut bodde i ett hus i Florida tillsammans med sina ägare när något fruktansvärt hände. Ägarna blev vräkta från huset och flyttade. Kvar på gårdsplanen satt Tut ensam.

Han lämnades utan varken mat eller vatten. Trots det satt han troget kvar och väntade på att husse och matte skulle komma tillbaka.

Bildkälla

01

I huset bredvid bor 83-åriga Ginger Lucas. Hon såg hur ensam Tut var och bestämde sig för att försöka hjälpa honom.

– Jag behandlar djuren så som jag själv skulle vilja bli behandlad om jag var en hund, säger Ginger till ABC.

Bildkälla

03

Hon gav Tut mat och vatten och höll honom sällskap. Men Ginger har inte mycket pengar och det började bli dyrt för henne att ta hand om hunden.

Bildkälla

02

Trots hennes ekonomiska situation gör hon allt för att hjälpa honom. Hon har inte råd att köpa någon riktig hundkoja, så hon byggde en koja åt honom av de saker hon kunde hitta.

Bildkälla

04

Det har nu gått tre månader sedan Tuts ägare försvann och Ginger har inte längre möjlighet att ta hand om honom. Hon är för gammal och pengarna till mat är slut.

Hon har nu gått ut i media och försöker hitta ett nytt hem åt honom. Hon vill hitta någon som har mycket tid och plats för Tut, och kan ge honom mycket kärlek.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om Tut.

Jag blir så arg när jag tänker på hans förra ägare och hoppas verkligen att han kan få ett nytt hem. Gingers insats har räddat hans liv och hon förtjänar verkligen att hyllas!

Lycka till lilla Tut!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna