Ägarna ville avliva hunden för att den släppte hår. Då tar veterinären beslutet som nu hyllas av tusentals djurvänner.

Den här lilla krabaten heter Wizard of Wags och kallas för Wags. Han är en 12 år gammal beagle som är fullt frisk. I förra veckan hade han ingen aning om hur nära han var att mista sitt liv. Då tog nämligen hans ägare med honom till en veterinär för att avliva honom. Anledningen? De var trötta på att han släppte hår.  

När familjen kom med Wiz till kliniken och berättade vad de ville göra – så sa veterinären ifrån. Han övertalade ägarna att 12-åringen, som fortfarande är fullt frisk och pigg, i stället skulle få bli omhändertagen av organisationen Secondhand Mutts. Som tur var blev det också verklighet!

Bara ett dygn efter veterinärens samtal till organisationen var de på plats för att hämta Wiz. De skriver att han är väldigt pigg och glad.
– Trots att han är 12 år gammal är Wiz full av liv, frisk och levnadsglad, skriver organisation på sin hemsida.

Wiz har nu fått ett tillfälligt boende, som är tryggt och trivsamt, i väntan på att hitta en ny familj. Vi får hoppas av hela vårt hjärta att han kan hitta en permanent familj som behandlar honom bättre än den förra.

Wags the Beagle checking out a soft bed. He’s new to us so we are getting to know him. He’s a 10+ year old looking for a home.

Publicerat av Secondhand Mutts den 23 januari 2016

Veterinärens beslut om att inte följa ägarnas vilja måste bara hyllas. Det är inte en självklarhet för alla veterinärer, så därför blir jag alldeles varm inombords när jag hör om dem som följer sitt hjärta. Vi behöver fler veterinärer som står upp för djurens rätt. Dela gärna om du håller med.