Älgarna kämpade för sina liv i myren när jägarna hittade dem. Nu hyllas deras insats av tusentals.

Under förra veckan var Kjell Lennartsson ute och jagade med sitt jaktlag i de västerbottniska skogarna. Men jakten blev till ett räddningsuppdrag när Kjell smög upp på tre älgar som gått ner sig i en myr.

Älgarna var frusna och trötta, och skulle kunna vara ett lätt byte för jägarna. Men trots att de var ute för att jaga älg tog de ändå beslutet att rädda de stackars djuren.

”Men efter en del övervägande så beslutats att vi skulle försöka rädda älgarna då de inte tyckte det var mycket till älgjakt och gå fram och avliva dessa djur.” skriver Kjell i ett mycket uppmärksammat facebookinlägg.

Bildkälla

alg

De tog hjälp av ett annat jaktlag och kunde tillsammans dra upp de två tjurarna i hornen med hjälp av en skogsmaskin och linor. Kon var svårare att få upp, och de fick tillslut avliva henne.

Härkilas Kennel la senare ut bilder från räddningen på Facebook, och inlägget hyllas nu av tusentals. Många kallar Kjell och hans jaktlag för riktiga förebilder.

– På något sätt är hänger det samman med hur och varför man jagar. För min del handlar det om naturupplevelsen och samarbetet med hundarna. Man vill inte skjuta när älgarna sitter fast, då är det inte jakt, säger Kjell Lennartsson till SVT.

Här nedan kan du läsa hela facebookinlägget:

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna