Ägare tröttnar på sin valp och dumpar den på gatan – dagar senare stannar en djurvän och tar avgörande beslut

Vi har tidigare skrivit om organisationen Hope For Paws, som räddar gatuhundar i Kalifornien. De är en av få organisationer i området som har öppet dygnet runt – alltid redo att rycka ut om det finns en hund som behöver deras hjälp.

Den här gängen fick de ett samtal från en kvinna som sett en liten hund gömma sig i buskarna.

När de kom fram till platsen fick de genast syn på hunden, som var betydligt mindre än de först hade trott. Två rädda ögon mötte dem där inne bland grenarna.

De började med att sätta upp ett provisoriskt staket runt busken så hunden inte skulle kunna rymma.

© Hope For Paws

Sedan höll de fram lite mat. Det dröjde inte länge innan hunden fått förtroende för människorna på plats, och en kvinna kunde försiktigt lyfta upp honom.

De döpte den lilla vovven till Fox. 

© Hope For Paws

Fox hade ett chip, och via det kunde Hope For Paws hitta ägaren. Men ägaren meddelade att hon inte längre ville ha hunden. Hon hade fått honom som en present – en present som hon egentligen inte ville ha. Så hennes lösning var att bara släppa ut honom på gatan.

Som tur var tänkte inte Hope for Paws tvinga henne att ta tillbaka hunden. De tyckte att han förtjänade ett mycket bättre hem.

Här nedan kan du se hur glad Fox blev av att få ett bad, vatten, mat och massor av kärlek. Vad underbart att se!

Nu väntar han på att få ett nytt för-evigt-hem, och så länge bor han i en fosterfamilj med både andra hundar – och en gris! Se hela hans historia i videon nedan.

Jag tror att du har en fantastisk framtid framför dig lilla Fox! Lycka till nu.

Djurbibeln står på djurens sida.