Ägaren dumpar pitbull under trädet – då hittas en lapp som avslöjar den tragiska sanningen

Att ställas inför valet att tvingas ge upp sitt kära husdjur måste vara bland det mest uppslitande en människa kan gå igenom. Men ibland kan det helt enkelt vara så att det är för djurets bästa – och just så resonerade djurägarna i den amerikanska delstaten Connecticut. De hade blivit hemlösa och bott i sin bil under två månader när de kände hopplösheten komma krypandes.

De älskade verkligen sin fyrbente familjemedlem, men kände nog att de inte längre kunde ta hand om sin stora pitbull, som de döpt till Fatty McFat. Att det var orättvist mot honom att tvingas leva i deras vardag. Därför beslutade de sig för att försöka få tag i ett nytt hem åt honom.

Enligt InspireMore ska ägaren ha fått nobben från 50 olika organisationer som förmedlar djur till adoptivfamiljer. Ingen ville ta emot Fatty eftersom han hade en tendens att nafsa när han kände sig hotad eller om någon hotade hans ägare.

Facebook

Ägaren var desperat och visste antagligen inte vad som skulle hända nu. I desperation lämnades Fatty under ett träd precis intill veterinärkliniken Litchfield Hills Veterinary Animal Hospital. Intill hans bur – där alla Fattys tillhörigheter som leksaker, filtar och kuddar fanns – hittade personalen en lapp.

Här är orden som stod på lappen (varning! Plocka fram en näsduk):

”Jag heter Fatty McFat. Jag är aggressiv eftersom jag är rädd. Min ägare älskar mig väldigt mycket, jag är deras allt! Min ägare blev hemlösa och fick reda på att de var sjuka och inte kunde ta hand om mig. Var snälla och döm dem inte. De försökte hitta ett nytt hem till mig och detta är dokumenterat. Men ingen brydde sig! Gick till veterinären, de brydde sig inte. Ringde polisens hundavdelning, de brydde sig inte…

Facebook

”Jag vet att mina ägare älskar mig eftersom de var och är de enda som gjort allt för att rädda mig, älska mig och skämma bort mig. Det är inte rättvist mot mig att få leva i en bil som de senaste två månaderna och mina ägare gråter varje dag eftersom de är så ledsna och älskar mig.

Jag är väldigt, väldigt överbeskyddande för mina ägare och biter alla som kommer nära dem eller som jag känner är ett hot. Mina ägare blev hemlösa tack vare mig.

Allt jag önskar är att jag får chansen att behandlas med omsorg, värdighet och att någon vill älska mig oavsett vad som hänt. Mina ägares hjärtan är fullständigt krossade och de är väldigt ledsna att det gått så här. Ingen ville hjälpa till.”

Facebook

Thomas Mitchell som arbetar på Harwinton Animal Control såg när ägaren släppte av hunden.

– Släppte av honom och såg till att han var förberedd. Hon ringde till veterinärkliniken medan jag såg hur hon körde uppför vägen och lät dem veta att han var här, säger Mitchell till lokala tv-stationen WFSB.

Han vittnar om hur ägaren var helt förkrossad. WFSB har intervjuat hundens matte och hon förklarar att detta var det tuffaste beslut hon någonsin tagit men att hon samtidigt kände att hon hade slut på alternativ.

Facebook

Efter ett tag fick Fatty komma till The Simon Foundation, som är en organisation som tar emot herrelösa hundar i kris. Tack och lov att dessa djurorganisationer finns!
För några veckor sen gick de ut med ett meddelande på Facebook, då Fattys fall väckt starka reaktioner. De förklarade att pitbullen hade det bra hos dem.

– Han viftar på svansen och pratar med de andra som bor här. Han har det bra men längtar också efter sin matte, att hon ska komma och hämta honom så de kan börja om.

Samtidigt rapporterar WFSB att hans matte nu har fått ett jobb och att organisationen hoppas att de ska kunna återförenas igen. Även Harwinton Animal Control vill hjälpa till.

– Vi vill hjälpa henne och ska stötta henne, säger Mitchell till tv-kanalen.

Detta är ett sådant fantastiskt exempel på vad olika djurvänner kan göra för varandra, med utgångspunkt i att det är djurets bästa som står i fokus. 

Alla människor bör inte ha djur, och det var fint att Fattys ägare insåg det. 

Nu delar jag det här vidare i hopp om att de kommer att få det bättre tillsammans på ett eller annat sätt snart!