Ägaren kommer hem och upptäcker blod på väggarna – då tittar han på schäfern och inser otäcka sanningen

Med husägaren bortrest från stan var villan den perfekta måltavlan för inbrottstjuvarna – trodde de.

Vad de inte anade var att en av familjemedlemmarna hade stannat kvar hemma. 

När Tristan Murrin från Virginia, USA kom tillbaka till huset såg han först inga tecken på inbrott. Men när han öppnade ytterdörren möttes han av blod – över hela väggarna.

Kvar i huset var nämligen Schäferhanen Oden, som uppenbarligen inte tyckte om oinbjudna gäster. Hunden hade jagat tjuven eller tjuvarna över hela huset och bitit dem svårt.

Efter att ha gått igenom alla sina värdesaker insåg Tristan att ingenting saknades. Inbrottstjuvarna hade inte fått med sig något, utan troligtvis försökt ta sig ut ur huset så fort som möjligt för att bli av med Oden.

– Jag kunde inte vara mer stolt över honom. En sådan fantastisk ras, det är därför alla som inte har en hund bör överväga att adoptera eller köpa en hund. Tysk schäferhund är en fantastisk ras, säger Odens ägare.

Aldrig bitit någon

Den som är rädd för hundar undrar förstås hur man kan ha ett så våldsamt djur i hemmet. Men Oden har aldrig bitit någon förr – och många av grannbarnen älskar att leka med honom.

– Jag tycker att hunden gjorde sitt jobb. Han visste att någon inte skulle vara i mitt hus och ingen var hemma. De som var där visste att han bara handlade på det, säger Tristan i en TV-intervju.

Titta på videon för att se ägaren berätta om synen när han kom hem: