Ägarna dumpade 6 valpar i en kartong – nu söker polisen nya hem

De sex små valparna dumpades i en kartong av sin ägare i Ulricehamn. Ett förbipasserande par hittade dem som tur var, och valparna kunde räddas innan det var försent.

Nu letar polisen efter nya hem åt dem.

– De är pigga och fina. Och de har inte tagit någon skada från tiden i kartongen, säger Stefan Andersson, gruppchef vid polisen i Ulricehamn till Expressen.

Det var i början på mars som ett par gjorde det ovanliga fyndet. En kartong med sex små valpar stod övergiven bredvid en container i Ulricehamn, Västergötland. Paret tog genast upp valparna och bar dem till en djuraffär i närheten. Personalen tog hand om dem och kontaktade polisen.

En veterinär har nu undersökt valparna och de har även blivit chippade och vaccinerade. De är mellan 8 och 10 veckor gamla och blandrashundar.

Tre av dem har redan fått nya ägare och nu letar polisen efter nya hem åt de övriga tre. Polisen Stefan Andersson hoppas att samtliga valpar har ett nytt hem innan helgen.

– Vi har ju ingen bakgrund om hundarna och vi vet inte hur stora hundarna blir, så det blir lite som ett lotteri. Men de ska vara helt fungerande annars hade vi inte sålt dem, säger Stefan Andersson. 

Känner du någon som skulle kunna ge en av dessa sötnosar ett nytt hem? 

Kontakt och intresseförfrågan mailas till [email protected] Priset är 6 000 kronor per valp och samtliga intresserade kommer att kontrolleras av polisen, så att de kan säkerhetsställa att valpen kommer till ett bra hem.

Dela gärna artikeln vidare så att valparna kan få ett nytt hem!

Djurbibeln står på djurens sida.