Hunden Polo sköts i ansiktet av inbrottstjuv – titta när hon återhämtar sig på mirakulöst sätt

Möt Polo! Hon är en vänlig 12-årig Labrador Retriever och har genomgått sitt livs prövning. 

Enligt lokala polismyndigheter var Polo hemma när plötsligt en inbrottstjuv tog sig in i familjens hem. Men i stället för att lämna den stackars ensamma tjejen i fred, sköt monstret henne i ansiktet. 

Hon kördes i ilfart till VRCC Emergency Hospital-sjukhuset runt niotiden i tisdags, den 17 maj. Där blev hon behandlad efter den fruktansvärda skadan. 

Det visade sig att kulan gått rakt igenom och splittrat hennes käke. Flera av hennes tänder slogs ut – och hennes tunga klarade sig med en hårsmån. 

– Det såg ut som om en bomb hade smällt där, sa veterinären Don Beebe till Fox 31

– Vi var tvungna att gå in och ta bort tandfragmenten. Metallen satt djupt inne i vävnaderna. Hennes stackars tunga var nästan i två delar, men det var tillräckligt kvar för att den skulle gå att rädda, säger veterinären. 

Trots det fruktansvärda brottet hon blivit utsatt för var Polo vid fortsatt gott mod. Hon viftade lyckligt på svansen när hon fick sin medicin mot smärtan. Nu har hon genomgått två operationer som båda gått bra. 

Polo hade tur i oturen. Kulan träffade nära hennes nos – alltså en bit i från både hennes ögon och hjärna.

Men trots det betraktar veterinärerna hennes tillfrisknande som mirakulöst. 

– Kulan missade precis två stora artärer vid hennes käkben. Då hade hon absolut kunnat förblött och dött. Det är fantastiskt att hon fortfarande är här med oss, säger veterinären till Fox 31. 

Jag blir så lättad av att höra att det gick bra för Polo. Hon hade verkligen änglavakt! Vad som gör mig mer frustrerad är att polisen ännu inte fångat inbrottstjuven som utsatte Polo för det här mordförsöket. 

Det är en sak att vara inbrottstjuv – men det är en helt annan sak att skjuta en oskyldig hund i ansiktet tycker jag! 

Dela om du också hoppas att monstret som gjorde detta mot Polo får sitt straff!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.