Äldre man antastar 10-åriga flickan, då agerar hjältehunden blixtsnabbt

Att hunden är människans bästa vän är ett gammalt begrepp, och många händelser bekräftar att det verkligen kan stämma. Ett av de fall som bevisar hur lojala hundar kan vara är det som inträffade i Virginia i juli. En tioårig flicka antastades av en äldre man som försökte kidnappa henne, men vad förövaren inte var beredd på var att hunden vakade över henne. 

Det var den 28:e juli i år som en tioårig flicka var ute och rastade familjens hund i amerikanska Virginia. Klockan närmade sig fyra på eftermiddagen, men dagsljuset och den tidiga timmen hindrade inte en äldre man från att ta sin chans att närma sig flickan. 

Mannen tog ett stadigt grepp om flickans arm för att rycka med henne, men fick snabbt ångra sig när hunden bet honom. 

Hunden borrade in sina tänder och slet i mannens arm så att han inte kunde hålla kvar sitt grepp om flickan. Även om hundens bett inte skadade mannen allvarligt så var det tillräckligt för att få bort honom från flickan och fly därifrån. 

Händelsen anmäldes och rapporterades ut på The Prince William County Police Departments Facebooksida, för att varna andra i området. 

Facebook/Prince William County Police Department

Den tioåriga flickan klarade sig oskadd tack vare hundens blixtsnabba agerande. Dela gärna för att visa andra hur lojala och beskyddande hundar är.