Här löper älgen amok – mitt på en skola i Göteborg

Under natten till torsdag ska flera personer i Göteborg ha sett en älg simma i kanalen och nära mediehuset Stampen. Under torsdagsmorgonen fick polisen larm om att vad som troligtvis är samma älg – sprungit in på skolgården till ett gymnasium.
– Man ska absolut inte springa efter och stressa den, låt den vara. Älgen mår nog inte så bra av att vara i stadsmiljö, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Efter att en älg rusat in på Burgårdens gymnasium under torsdagsmorgonen skickades en eftersöksjägare till platsen för att ta hand om älgen. Strax före nio på morgonen meddelar polisen att de förlorat kontakten med älgen.
– Man ska absolut inte springa efter och stressa den, låt den vara. Älgen mår nog inte så bra av att vara i stadsmiljö. Det är inte så vanligt att de går runt i centrala stan, men det förekommer, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst till Göteborgs-Posten.

 

Foto: Pixabay

Obs: älgen på bilden är inte samma älg som är lös i Göteborg.

En älg lös i stan

Älgen är nu någonstans i centrala Göteborg, och enligt ett vittne ska den ha horn, så det är alltså inte en kalv det handlar om.
– Det gäller att ta älgen till ett säkert ställe, det går inte att driva ut den från stan, det är för mycket trafik. Den största faran är trafiken, men det är bäst att man ska köra på som vanligt, fast med försiktighet, säger Tommy Nyman till Göteborgs-Posten.

 

Här springer älgen omkring i centrala Göteborg

 

Polisen uppmanar nu allmänheten att ta det försiktigt och inte närma sig eller stressa älgen. Dela gärna för att hjälpa polisen att varna andra. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.