Älgfamiljen ska skjutas – för att de låg och vilade i trädgården

En älgfamilj har gjort sig känd bland de boende i Skogstorp, Eskilstuna, då de under flera dagars tid tagit sig in i bebyggelsen och gjort sig bekväma. Bland annat så har de sprungit mot boende som känt sig jagade, men det var efter att de lagt sig och vilat i en trädgård som beslutet togs: Älgfamiljen ska skjutas.

För några dagar sedan skrev Eskilstuna-Kuriren om en älgfamilj som låg och vilade oberörda i Skogstorpsbon Jonna Lindqvists trädgård. Efter det har polisen fått indikationer på att flera personer i området inte vågar gå ut, eftersom att älgkon går omkring där med sina kalvar.

I och med att älgfamiljen inte har visat några planer på att ge sig av från bebyggelsen, samt att de oroar boende, har polisen beslutat att skjuta dem.
– Det är lite tragiskt men det är en älgsko som sedan flera år mer eller mindre bor i bebyggelsen och i år uppvisat ett aggressivt beteende mot folk, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen och ansvarig över trafikeftersök hos polisen till Eskilstuna-Kuriren.

 

”Uppvisat aggressivt beteende”

Enligt Eric Björkholm så har älgkon visat sig aggressiv när hon jagade Jonna Lindqvist, samma person vars trädgård älgarna vilade i senare. Jonnas son ska ha blivit jätterädd och börjat gråta, vilket bidrog till polisens bedömning att de är för närgångna för att vara kvar. Snart ska älgarna motas ut från bebyggelsen för att skjutas.
– Hur mycket vi än vill bevara djuren i vår natur är den här kon för närgången. Hon lär dessutom sina kalvar att vandra fritt i bebyggelsen och vi kan inte ha en massa älgar som bor bland oss, säger Eric Björkholm till Eskilstuna-Kuriren.

 

I lördags låg den och vilade i en trädgård i Skogstorp – nu ska älgfamiljen skjutas.

Posted by Eskilstuna-Kuriren on Thursday, 19 October 2017

 

Vad tycker du om att älgarna ska skjutas? Dela gärna artikeln om du är en djurvän som vill protestera mot att de avlivas.