Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Alla gick förbi skräckslagna katten på gatan. Tills ett barn stannade och förändrade allt.

Få bilder fångar känslan av att ha blivit övergiven och lämnad helt ensam som den på katten ”Backpack”. Hon hittades alldeles skräckslagen av ett barn på en gata i Philadelphia – där hon låg gömd mitt i det stimmiga citybullret. Det är frivilligorganisationen PAWS som berättar att Backpack kom till dem i just en ryggsäck, efter att barnet märkt hur dåligt katten mådde och burit med henne till de väntande volontärerna.

Och när man ser hur hon reagerade på den nya miljön så förstår man att det inte är ett lätt liv som Backpack lämnat bakom sig. PAWS representanter berättar hur hon inte vågade visa sitt ansikte för personalen, utan i stället låg skakandes i armarna på en av volontärerna. Hjärtat brister nästan när man ser hur hon kurar ihop sig till en trygg boll för att skydda sig från en värld som varit allt annat än snäll mot henne.

640x364

PAW

– Hon är alldeles skräckslagen och inåtvänd, berättade PAWS som även skrev att de försökte göra allt för att få Backpack att slappna av och förstå att hon äntligen var trygg.

Men till slut gav hon faktiskt med sig. Efter massvis med kramar och långa stunder i varma armar började hon till slut att titta upp mot sina nya vänner. Och det som uppenbarar sig är en katt som fullkomligen skiner av nyfikenhet (och en viss blygsel).

980x

PAW

Men historien slutar inte där. PAWS berättar att Backpack nu fått ett eget hem – och på en bild från den nya familjen ser man hur hon blivit en helt ny katt. En stark personlighet som ligger utsträckt likt ett litet lejon på golvet i sitt hem.

980x-1

PAW

– Så länge har allt gått bra, säger hennes nya fostermamma. Hon har bara varit här ett par minuter och utforskar redan alla rum.

Det är fantastiskt att se vad lite värme, klappar och varm mat kan göra för dem som tidigare varit helt utslagna och uträknade. Alla djur förtjänar att uppmärksammas och älskas!

 

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna