Alla hade gett upp hoppet om hemlösa katten – men veterinärens kärleksfulla beslut ändrar allt

När hemlösa katten Benben hittades på gatan hade han sticksår, trasiga öron och en krossad ryggrad. Han var i ett mycket kritiskt tillstånd och hans chanser att överleva såg inte goda ut.

Man såg ingen annan utväg än att avliva honom – men då kom räddningen. 

Instagram/benbencatcat
Instagram/benbencatcat

Benben hittade av organisationen SPCA, som tar hand om djur som far illa, men på grund av hans tillstånd fördes han direkt till en akutklinik. Efter att läget stabiliserats fördes han tillbaka till SPCA – men en av veterinärerna på akutkliniken kunde inte släppa honom.

”Jag ser många trauman i mitt yrke, men när den här lilla killen kom till kliniken kunde jag bara inte låta honom gå”, säger Sandy, Benbens nya mamma till The Dodo

Instagram/benbencatcat
Instagram/benbencatcat

Sandy blev kär i Benbens söta ansikte och underbara utstrålning och höll koll på honom efter han lämnat kliniken där hon arbetar. När hon berättade för sin pojkvän om den lilla katten som stulit hennes hjärta blev han också kär.

”Min flickvän och jag är svaga för djur som inte är… normala. När jag för första gången såg en bild på honom sa jag: vi behöver honom. Våra hjärtan smälte på alla tänkbara sätt och vi tänkte att han ska få en chans att leva livet”, säger Adam, Benbens nya pappa.

Instagram/benbencatcat
Instagram/benbencatcat

Men trots att Benben fick behandling var hans tillstånd fortfarande inte bra. Han skulle behöva äta antibiotika i sex månader och gå på smärtstillande resten av sitt liv. Hans ena öra skulle heller aldrig bli bra. Så SPCA bestämde att det var bäst att avliva Benben.

Men Sandy och Adam vägrade låta det ske.

”När jag fick veta att SPCA skulle avliva honom visste jag att vi var tvungna att ge honom ett hem och en chans att få vara kattunge. Alla förtjänar en andra chans”, säger Sandy.

Instagram/benbencatcat
Instagram/benbencatcat

Trots att Benbens hälsa var illa och att han var lite annorlunda än många andra katter ville Sandy och Adam inte något annat än att göra honom till sin familjemedlem. Och helt plötsligt fick katten, som först verkade som ett hopplöst fall, det bästa hemmet någon kunde tänka sig.

Benben har levt med sin nya mamma och pappa i nio månader nu och han älskar varje minut. Han kanske har ett sorgligt uttryck men han är verkligen en lycklig katt som älskar att leka och klättra överallt.

”Han ser hinder som utmaningar ger sig aldrig, som till exempel springa och hoppa i vår soffa och säng”, säger Sandy.

Instagram/benbencatcat

Instagram/benbencatcat

Han älskar människor och har svårt att slita sig när han träffar nya vänner. Han är också väldigt förtjust i att åka bil, hans gosedjur och upptäcka nya saker varje dag.

”Det enda han inte gillar är när han måste ta sin medicin”, säger Adam.

Benben har fortfarande problem med hälsan men att han nu har ett varmt, kärleksfullt hem gör det hela annorlunda.

Instagram/benbencatcat
Instagram/benbencatcat

När Benben först räddades såg det inte ut som han hade någon chans kvar att överleva. Men tack vare att två personer tog honom till sina hjärtan överlevde han mot alla odds.

Vilken underbar berättelse! Jag är så glad alla lilla Benben fick en ny chans i livet. Dela gärna detta om du också tycker att alla katter förtjänar ett kärleksfullt hem.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.