Alla körde förbi den livrädda hunden på motorvägen. Men polisens oväntade ingripande får djurägare i hela världen att jubla.

Ibland krävs det inte mer än en liten, liten gest för att göra skillnad. I andra lägen krävs det 3 polisavdelningar och en avstängd väg. Dessa poliser tvekade inte när de såg hunden i fara på motorvägen och det kan ha räddat hennes liv. För det förtjänar dessa hjältar all respekt!

Lexi, en German Shepherd, befann sig mitt ute vid motorvägen i Massachusetts när polisen kom till platsen. När de själva skriver om händelsen på Facebook berättar de att Lexi var rädd och sprang in och ut ur trafiken. De försökte locka bort hunden från trafiken, men inget hjälpte.

lexi

Det blev dags att agera ordentligt. De bestämde sig för att stänga av hela motorvägen, ett jobb som kom att kräva inblandning av tre olika polisenheter innan alla filer var helt avstängda. Men till sist skulle det krävas ett riktigt äss i rockärmen: Polismannen Malachy Higgins granola bar.

lexi2

När Lexi såg godsaken blev hon så till sig att hon rusade in i polisbilen så ivrigt att hon råkade riva ned en av polisernas kaffekopp.
”Jag är själv hundägare, så jag vet hur det skulle kännas om min hund försvann”, säger Malachy Higgins till Boston Herald.
”Jag har fru och en ettåring, jag vet hur förkrossade de skulle bli om vi förlorade vår hund”

Tack vare Malachy Higgins och de andra kunde Lexi återvända hem till sin ägare. Vilka hjältar!

Early this afternoon, the State Police Barracks in Andover received reports of a large German Shepherd walking in the…

Posted by Massachusetts State Police on Wednesday, February 10, 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna