Alla ser skräckslaget hur björnen går mot huset – då gör familjens hund det otänkbara

Att hundar är människans bästa vän, det visste jag redan. Men att de kan vara så här modiga det hade jag ingen aning om.

En familj i Los Angeles fick ett väldigt oväntat och oönskat besök i sin trädgård i tisdags. En björn ville svalka sig i deras pool och promenerade ogenerat ner i vattnet, medan en tv-helikopter fångade allt på film. 

Först verkade det hela inte så farligt eftersom inga människor fanns i närheten. Men plötsligt kom familjens hund springande – fast bestämd att skydda deras trädgård från inkräktare. 

Kameramannen uppe i helikoptern kunde bara se på medan den lilla hunden närmade sig björnen.

Nu kanske ni tror att detta ska sluta illa? Nej då.

Hunden Ba Bao är visserligen liten, men han är inte mindre vakthund för det. Ilsket skällande rusade han mot björnen och skrämde bort den från trädgården.

Youtube/Inside Edition

Efter att ha sprungit några meter vände björnen om och gjorde ett utfall mot hunden. Ba Bao var klok nog att backa undan då, eftersom björnen vad betydligt större än honom.

Vid det här laget hade dock björnen tröttnat och valde att lämna området, kanske letandes efter en ny pool att svalka sig i. Ett – noll till hunden Ba Bao alltså! 

Youtube/Inside Edition

Hoppas att björnen håller sig undan från deras trädgård i fortsättningen!

Här nedan kan du se Ba Baos modiga insats filmad från tv-helikoptern.

Djurbibeln står på djurens sida.