Amerikanska troféjägare har dödat 1,2 miljoner djur de senaste 15 åren.

Den amerikanska tandläkaren Walter Palmer fick hela världen emot sig när han dödade det populära lejonet Cecil i somras. Han betalade en parkvakt 55 000 dollar för att lura Cecil ut ur parken på natten. Sedan sköt han lejonet med en pilbåge, men det tog hela 40 timmar innan Cecil till slut dog.

Efter att nyheten om Cecil kommit ut var Palmer tvungen att stänga sin klinik och han fick utstå enorma mängder hat från upprörda djurvänner. Men tyvärr är han inte ensam om att döda vilda, och många gånger utrotningshotade, djur på det här sättet.

De senaste 15 åren har 1,2 miljoner djur dödats av amerikanska troféjägare, enligt en undersökning gjord av NBC Bay Area. Det blir alltså runt 70 000 djur om året. Jägarna vill ofta ha en trofé hem, som ett huvud, skinnet eller en bild där de poserar med det döda djuret.

His name is Jerry Beardmorehttps://www.facebook.com/jerry.beardmore?ref=br_rs

Posted by STOP Trophy Hunting NOW on den 29 juli 2015

En del av den här jakten är tillåten. Men det förekommer också tjuvjakt, och det händer att jägarna smugglar med sig djurdelar hem efter jakten.

De senaste fem åren har man dokumenterat 2 963 fall av olaglig smuggling till USA. Det kan till exempel hända att jägarna smugglar skin från utrotningshotade arter inrullade i skinn från djur som de får jaga. Vissa av dessa troféer säljs sedan på svarta marknaden.

I juli år år, samma månad som Cecil dödades, fick totalt 69 afrikanska lejon sätta livet till på grund av denna fruktansvärda troféjakt.

Jag får rysningar när jag ser dessa siffror. Det här gäller alltså bara USA, och det finns troféjägare i andra länder också. Varför gör människor så här? Vad får de ut av att bidra till hela arters utrotning. Jag förstår inte.

Men om vi är tillräckligt många som visar hur vidrig den här typen av jakt är så kanske de slutar. Jag hoppas det. Dela gärna detta med dina vänner och berätta hur fel det är. Kanske kan vi få någon troféjägare att stanna hemma.

Jason Stone from Hilton KZN South Africa.Boasts about killing 400 leopards.In Tanzania at the moment killing more.

Posted by STOP Trophy Hunting NOW on den 4 augusti 2015

 

Newsner Djur står upp för djurens rättigheter, gilla om du gör det också.