Anders Bagge berättar om rädslan att förlora sin älskade hund Esther.

Anders Bagge har haft sin älskade bulldog Esther i nio år. Nu förbereder han sig för ett liv utan henne. I morse berättade han om känslorna inför att förlora sin bästa vän.

Alla som har eller har haft en hund vet vilket starkt band man får mellan varandra. Man älskar sin hund som en familjemedlem. Men tyvärr kommer det en dag då man måste ta bort hunden.

Anders Bagges hund Esther har varit med om mycket i sitt 9-åriga liv. 2010 var han nära att förlora henne då hon fick halsen avskuren i en helikopterolycka. En helikopter landade på hans gräsmatta och Esther reagerade genom att hoppa nästa två meter upp i luften, och rakt in i helikopterns rotorblad.

– Jag hörde henne skrika och det bara forsade blod ur munnen och halsen. Hon skar upp käken och halsen, hela helikoptern ryckte till. Jag skrek så högt att jag var hes i flera dagar, berättade Anders Bagge för Nöjesbladet efter olyckan.

Hon åkte akut in till djursjukhuset Strömsholm utanför Västerås för intensivvård, och överlevde mirakulöst.

– Hon är mitt barn, jag älskar henne så mycket. Jag har aldrig älskat ett djur så mycket i hela mitt liv, sa Anders efteråt.

Idag är Esther 9 år gammal och Anders har börjat förbereda sig på att hon kommer lämna honom en dag. För ett år sedan blev hon sjuk, till en början trodde veterinärerna att det var cancer. De ville avliva henne, men Anders vägrade innan han visste exakt vad som var fel. Vid en operation upptäckte man att det var fel på njurarna. Sedan dess har hon genomgått två operationer, och idag mår hon okej. Men Anders har i alla fall börjat förbereda sig på att han måste ta bort henne en dag.

I morse berättade han om känslorna i TV4s program Malou efter 10. Du kan se klippet här nedan.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna