Anders Bagges hund Esther är död: ”I dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv”

Anders Bagges älskade hund Esther är död. Hon blev tio år gammal. ”I dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv”, skriver Anders på Instagram.

Alla som har förlorat en hund vet hur det känns. Den där fruktansvärda saknaden efter att de lämnat oss. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar ”Idol”-profilen om sin sorg över Esthers bortgång.

”Idag slocknade dina ögon, idag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv. Jag älskar dig och vänta på mig däruppe, så fortsätter vi i evighet att alltid vara tillsammans Din just nu förkrossade Husse”

Esther har varit med om mycket i sitt 10-åriga liv. 2010 var Anders nära att förlora henne då hon fick halsen avskuren i en helikopterolycka. En helikopter landade på hans gräsmatta och Esther reagerade genom att hoppa nästa två meter upp i luften, och rakt in i helikopterns rotorblad.

– Jag hörde henne skrika och det bara forsade blod ur munnen och halsen. Hon skar upp käken och halsen, hela helikoptern ryckte till. Jag skrek så högt att jag var hes i flera dagar, berättade Anders Bagge för Nöjesbladet efter olyckan.

Hon åkte akut in till djursjukhuset Strömsholm utanför Västerås för intensivvård, och överlevde mirakulöst.

– Hon är mitt barn, jag älskar henne så mycket. Jag har aldrig älskat ett djur så mycket i hela mitt liv, sa Anders efteråt.

Den senaste tiden har Esther fått genomgå flera operationer. För ett år sedan blev hon sjuk, till en början trodde veterinärerna att det var cancer. De ville avliva henne, men Anders vägrade innan han visste exakt vad som var fel. Vid en operation upptäckte man att det var fel på njurarna.

Och nu har alltså dagen som Anders fasade för kommit. Esther har fått somna in. Vi tänker på dig Anders. Vila i frid lilla Esther!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.