Ankungarna överges av sin mamma – då gör kattmamman det osannolika

Att vara mamma till småbarn är inte alltid lätt, oavsett om det rör sig om människor eller djur.

Den här kattmamman hade redan fullt upp med sina små kattungar, men i närheten skulle också några små ankungar finnas.

Det hon då gjorde kan vi bara älska – och visar verkligen hur fantastiskt en mamma kan agera

En moders kärlek är en av de starkaste sakerna som finns. Inte nog med att hon har burit på ett barn i flera månader. Hon finns där från dag ett med all den kärlek, ömhet och närhet bebisen behöver.

Men moderskärlek är inte bara någonting som vi hittar hos oss människor. Den finns hos alla djur, oavsett art, och är i de flesta fall precis som den hos oss människor.

För den här kattmamman skulle det bli en utmaning, då hon fått flera kattungar att ta hand om och uppfostra till att bli stora och starka katter som till slut ska kunna stå på egna ben.

Bildkälla: Youtube

Men inte nog med att hon hade några kattungar. I närheten av där hon bodde hade en anka själv fått några ankungar, men vägrade att ta hand om dem.

Det var då kattmamman skulle visa exakt hur stark en moders kärlek kan vara – när hon själv tog initiativet till att uppfostra dem på det allra finaste sätt. 

Mammor är helt fantastiska och den här kattmamman är verkligen ett bevis på det. Dela gärna med dig av artikeln till dina vänner så de också får se den bedårande mamman ta hand om ankungarna.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.