Apan tar en frukt och straffas på brutalt sätt – folkmassa samlas för att titta på och hurra

Varje dag nås vi av hur djur drabbas av osannolika öden runtom i världen. Det finns, tyvärr, gott om människor utan empati och som inte har några som helst spärrar vad gäller djurplågeri. 

Jag tycker det är fruktansvärt, men det är också viktigt att vi ser detta så att vi gemensamt kan göra någonting åt det. 

Det här exemplet är från Indien, där en apa gjorde ett besök på en marknad förra året. Apan ställde till det lite, och tog lite mat (utan att betala, så klart). Enligt AFP ska den ha visat sig runt människorna i sex månader och då och då gjort liknande saker. Det rättfärdigar ändå inte den förnedrande behandling som apan fick sen. 

I stället för att visa förståelse och lösa konflikten mellan apan och mannen som fick några frukter stulna straffades apan hårt.

Några människor fångade in apan, tog tag i och band fast armarna och fötterna med snäva och tajta nylonsträngar. 

Därefter satte de apan framför folkmassan – som svarade med att hurra och heja efter den fruktansvärda bestraffningen, enligt AFP. 

Some photographers took a brief look at the event – to show to the outside world that animal wreckage exists throughout the world today.

Inga människor blev straffade för detta. 

Vid ett tillfälle ska en förbipasserande ha knackat på apans panna för att göra den arg. Efter ett tag togs repen av apan och den placerades i en bur. 

Myndigheterna i den indiska staden, som ligger norr om Mumbai, sa senare att apan skulle släppas ut i det fria, skriver Daily Mail

Djur bör aldrig bli bestraffade på det här sättet! Vilda djur försöker helt enkelt bara överleva dagen, egentligen precis som vi människor. 

Dela om du också tycker att mänskligheten ska behandla jordens alla djur bättre!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.