Apbebisen faller ner till lejonen – men det kameran fångar sen överraskar en hel värld

Naturfotografer har verkligen ett fantastiskt jobb. Jag kan tänka mig att det kan vara väldigt spännande emellanåt, och man måste samtidigt vara på sin vakt om det finns farliga djur i närheten.

De här fotograferna fångade verkligen ögonblick som förtjänar att delas vidare. Historien tar sin början i det afrikanska landet Botswana och de dramatiska bilderna fångades av Evan Schiller och Lisa Holzwarth, skriver Tierfreund.

En livshotande situation förvandlas till något helt annan tack vare medkänsla ute i det vilda. Hur djuren och de olika arterna i den här berättelsen förhåller sig till varandra är inget annat än otroligt.

Enligt Tierfreund försökte den lilla babianbebisen klättra upp i ett träd, men gjorde illa sig och kunde inte fortsätta. Då dök lejonhonan upp och följde efter.

Då inträffade det stora miraklet. Naturfotograferna fick se hur lejonhonan blev nyfiken och följde babianens alla steg.

Det här är ju bara fantastiskt. Lejonhonan började busa med apan.

Men fotograferna anade oråd och tänkte ta bort kameralinsen eftersom de anade det värsta – att lejonhonan skulle sätta in ett dödligt bett. Men i stället fortsatte hon uppträda uppseendeväckande trevligt gentemot sin nya vän. Hon tog upp apan i munnen och bar iväg den. Det här känns nästan som en ”Djungelboken”-inspirerad historia!

Apbabyn började känns sig alltmer bekväm i lejonmammans sällskap. Kanske började hon få moderskänslor för den lille?

När ett manligt lejon var på väg till platsen så röt lejonhonan i från och lejonet försvann.

Samtidigt fanns en annan varelse i närheten och övervakade det hela. En babian-pappa satt i trädet. Till slut kom han ner, hämtade den lille och kunde återvända hem igen.

Det är inget annat än otroligt. Den lilla apbabyn hade först räddats till livet av lejonhonan och sedan också av sin egen pappa.


Bildkälla foton: Imgur

Vi människor har så mycket att lära av våra djur därute! DELA gärna denna fantastiska historia med dina vänner om du också är en riktig djurvän!