Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Åsnan får tröst och trygghet av sin nya bästa kompis.

Åsnan Guerreirinho (portugisiska för ”den lille krigaren”) var nyligen med om något riktigt hemskt. Medan han var ute och vandrade längs en väg strax utanför staden Fortaleza i Brasilien blev han nämligen påkörd av en bil. Smällen var kraftig och åsnan blev liggande på marken. Personen som kört på honom brydde sig dock inte om att stanna eller att ens tillkalla hjälp. Han lämnades helt enkelt att dö helt ensam där på vägen.

Tack och lov kom två andra personer snart åkande på vägen. Personerna heter Stefanie Rodrigues och Zenith Gurgel och de ägnar stora delar av sina liv åt att hjälpa och ta hand om djur som far illa. De insåg att åsnan troligen skulle bli avlivad om polisen hittade den så de bestämde sig för att ta med honom till Stefanies hem.

Bildkälla: Zenith Gurgel (Facebook)

Hennes hem fungerar som en provisorisk fristad för djur som behöver hjälp. Så fort de fått hem åsnan kontaktade de en veterinär som undersökte åsnan. De fick då veta att krocken hade medfört att åsnan fått tre frakturer i sina ben och att han skulle vara tvungen att ligga ner innan han kunde få vård.

Bildkälla: Zenith Gurgel (Facebook)

Och medan han låg ner på golvet fick åsnan snabbt en ny vän i sin väntan på vård. En liten valp som också bodde i huset blev väldigt förtjust i åsnan och spenderade snart all sin tid vid Guerreirinhos sida.

Bildkälla: Zenith Gurgel (Facebook)

För kanske första gången i livet fick åsnan nu känna sig trygg och älskad. Det är verkligen helt uppenbart att Guerreirinho och hunden tycker om varandra väldigt mycket.

Bildkälla: Zenith Gurgel (Facebook)

För att få råd med åsnans vård har nu Stefanie och Zenith startat en insamling där folk kan skänka pengar till de behandlingar som behövs. På bara fyra dagar har de redan fått in 40 procent av pengarna som behövs. Det verkar alltså som att åsnan Guerreirinho snart kan stå på egna ben och då leka med sin nya vän på riktigt.

Bildkälla: Zenith Gurgel (Facebook)

Jag håller alla mina tummar för att Guerreirinho får ett snabbt och smärtfritt tillfrisknande!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna