Åsnan Paolo blev den handikappade hundens räddning

När Kolima föddes hade han en ovanlig sjukdom. Sjukdomen som kallas för Wobbler syndrom gjorde att hon aldrig kommer kunna gå ordentligt.

Hon ville så gärna leka med de andra valparna i sin kull men hade för ont för att kunna vara med. Det är inte bara människor som blir ledsna när det känner sig utanför, Kolima var en mycket ledsen valp.

Wobbler syndrom förekommer oftast hos större hundraser och beror på att ryggraden trycks ihop. Det orsakar extrem smärta och gör att de endast kan stå och gå i korta perioder. Kolima var ensam och deprimerad, enda tills Felice Caputo blev hennes räddning.

När Felice Caputo adopterade Kolima hade han aldrig kunnat ana att hans envisa och busiga åsna Paolo skulle vara den som förgyllde Kolimas tillvaro, de två blev snabbt bästa vänner. Kolima som vanligtvis spenderar större delen av dagen liggandes blev som en ny hund när hon träffade Paolo.

Paolo måste känt på sig att Kolima var ensam och inte kunde leka med de andra hundarna och tog henne under sina vingar. De enda gångerna som Kolima står upp frivilligt är när hon får leka med sin bästa kompis.

Visst är det underbart att se hur kärleksfulla djur kan vara mot varandra. DELA om du också tycker att vi människor kan lära oss av dessa fantastiska varelser!

Här kan du se en video på deras fina vänskap: