Barn hittade halshuggen hund i vattnet – polisen fick lugna dem efter chocken

Två tioåriga barn gjorde en fruktansvärd upptäckt när de lekte vid strandkanten i Motala. Något de trodde var en död fisk som låg och guppade i vattnet visade sig vara en död hund, vars huvud hade avlägsnats från kroppen. 
– Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning, säger stationsbefäl Thomas Ericsson

Det var i lördags som två tioåriga barn lekte vid strandkanten nära gamla strömbon i Motala och fick se något fasansfullt. En död hund låg i vattnet, och när polisen kom till platsen kunde de konstatera att hunden var halshuggen. Enligt ett vittne ska polisen ha jobbat länge med att lugna barnen efter vad de sett. 
– Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning, säger stationsbefäl Thomas Ericsson till MVT

Hunden ska ha varit korthårig med vita och svarta inslag i pälsen. Enligt MVT uppmanar polisen alla alla hålla exra koll på sina husdjur då djurmördarna härjar i Motala.

Fallet har anmälts som djurplågeri, men det är tyvärr inte det enda som rapporterats i Motala den senaste tiden. Bara i år har tre fall av halshuggna djur anmälts i Motala-trakten. 
– Vi har fått propåer internt att vi måste bli mer noggranna med platsundersökningar för djur och dokumentera deras skador. Detta för att se om det kan finnas likheter i hur skadorna uppstått. Det är viktigt att hitta ett tillvägagångssätt, säger Thomas Ericsson på MVT

Det här är helt fruktansvärt och får inte fortsätta. Nu uppmanar polisen alla att hålla extra uppsikt över sina djur, dela gärna för att sprida informationen.