Barnen hör skrik från marken – ser ett svart rör och börjar gräva omedelbart

Jag har alltid fått höra att nyfikenhet är en bra egenskap – att det är någonting som vi alla borde sträva efter.

När jag nu kan titta tillbaka så måste jag inse att detta är korrekt. Den här berättelsen bevisar varför det är bra att vilja gå till botten med saker.

Cool calves checking out the newbie. Silver Dun bull calf#registeredhighland

Posted by Zed & Co Freerange Farms on Wednesday, November 5, 2014

Den här berättelsen handlar om Nick och Marnie Zielinsk som tillsammans driver en gård i Victoria, Australien. Det var en höstdag i september förra året som parets dotter var ute på promenad med sin bästa vän. De tog en tur runt farmen.

Då hörde tjejerna plötsligt ett gråtande och skrikande.

De gick närmare, och insåg så småningom att skriket nog kom från ett litet djur, som fastnat i en dräneringsrör.

Foto: Zed & Co Freerange Farms

Dottern ropade genast på mamma och pappa. De behövde hjälp. Nu behövde de agera blixtsnabbt för att kunna få ut djuret helskinnad ur röret.

Det visade sig vara ett litet lamm.

Foto: Zed & Co Freerange Farms

Först grävde familjen bort jorden, så att röret blottades – för att sedan använda en kofot för att få upp röret.

Först fungerade inte planen riktigt. Då lämnade en av dem och kom sen tillbaka med en vinkelslip. Anledningen? Det var dags att skära upp ett hål som var tillräckligt stort för att kunna få ut lammet därifrån.

”Jag kan se det … Det lever fortfarande … Det är svart”, säger ett av barnen i ett videoklipp som spridits på Facebook sedan dess.

I videoklippet kan vi se hur en av dem försiktigt lyfter ur lammet från det trånga utrymmet. Lammet ser så lättat ut när den får komma ut och möta familjen!

”Åh herregud. En sådan lycklig liten lammunge! Så söt! Ni är ett bra team!. Bra jobbat!”, som ett av barnen uttryckte det innan gosfesten inleddes. Familjen kallar nu lammet för ”Pipe-o”, eftersom hon hittades i ett rör (pipe på engelska).

Foto: Zed & Co Freerange Farms

Här kan man titta på hela räddningsaktionen! Dela gärna videon vidare för att sprida dessa djurhjältars fina historia vidare.

[arve url=”https://www.facebook.com/zedandco/videos/1425208530920576/” aspect_ratio=”9:16″ /]