Barnfamiljen sparkade och slog Jessicas djur – sedan spottade de på henne

Jessica Wendel driver en gård där barn och vuxna får träffa och leka med djur.

Men en dag fick hon ett besök som slutade riktigt illa.  

En barnfamilj slog grisen och geten. Pappan sparkade sedan tuppen och mamman i familjen spottade på Jessica.

Jessica Wendel driver Änglagården Give and Get i Ösarp, en gård dit barn och vuxna kan komma för att träffa och leka med djur.

Alla är välkomna att hälsa på gårdens hästar, getter, höns, kaniner, katter samt minigrisar. För att besöka gården måste man boka besök. 

Men i lördags fick gården ett besök som slutade i en polisanmälan. En barnfamilj, en mamma, en pappa och deras pojke kom förbi oanmälda.

– Rätt vad det var smällde sonen till geten Lucas i ansiktet med en pinne. Sen slog han vår ena minigris Jörgen över trynet, säger Jessica till SVT.

minigrisar
© Bildkälla: Facebook

Pojken slog också till tuppen Elvis och pappan sparkade sedan tuppen in i en dörr. När Jessica försökte säga till familjen blev det bråk.

– När jag sa åt dem skrattade de mig i ansiktet. Mamman började skrika, och spottade mig rätt i ansiktet, säger hon till SVT.

Till slut fick hon familjen ur stallet. Nu har hon polisanmält händelsen. Jessica planerar flera åtgärder efter det som hände. Bland annat att skaffa övervakningskameror.

Det är dock inte första gången som gården råkar ut för skadegörelse. Men det här är det värsta Jessica varit med om. Hon förstår inte varför man besöker gården, när man inte ens gillar djur?

– Man blir ledsen och besviken, säger hon.

Så här får man inte behandla djur. Dela gärna, då polisen behöver få in tips om händelsen.  

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.