Bebisen tvingas bo i hönsbur och leva på kondenserad mjölk – nu har han äntligen räddats

Något av det värsta jag vet är när försvarslösa barn eller djur far illa. Det finns inget värre än att skada någon som inte kan försvara sig själv.

Ändå finns det människor som medvetet gör detta.

Orangutangen Budi hade inte någon lätt start i livet. Som liten bebis hamnade han hos en man som höll honom fången i en trång hönsbur – alldeles ensam.

Livet i buren skadade Budi något oerhört. Men som tur var blev han till slut räddad – och har nu genomgått en fantastisk förvandling!

Orangutangen Budi räddades av International Animal Rescue efter att ha levt i en hönsbur i 10 månader. Hans tidigare ägare hade matat honom med kondenserad mjölk utan något näringsvärde, vilket hade gjort hans ben missformade.

Det är skrämmande att se hans förvridna kropp – men personalen som tog hand om honom vägrade ge upp. De skulle rädda lilla Budi.

01
Bildkälla

Veterinärer jobbade dygnet runt för att rädda Budi. Han fick näringsrik mat och starka smärtstillande.

02
Bildkälla

Tack vare International Animal Rescue blev Budi frisk, och nu mår han mycket bättre.

03
Bildkälla

Budi räddades i december 2014, och det var länge oklart om han skulle överleva. Men nu mår han bra och har fått flera nya vänner. I filmen här nedan kan du se honom äta frukt med sin kompis Jemmi.

Inget djur ska behöva behandlas på det här sättet. Ändå händer det, varje dag.

Vi kan alla göra skillnad genom att värna om djuren och stödja en djurrättsorganisation. Dela gärna det här med dina vänner så att fler kan läsa Budis historia.

Djurbibeln står på djurens sida.

 
 

Läs mer om...