Bebisorangutangen räddas efter 10 månader av plågeri i en hönsbur.

Lilla orangutangen Budi kämpar för sitt liv efter att ha blivit vanvårdad. Han är bara 10 månader gammal och har spenderat hela sitt liv i en hönsbur i Indonesien.

Ägarna har matat honom med kondenserad mjölk utan något näringsvärde, vilket har gjort hans ben missformade.

Bildkälla

01

International Animal Rescue räddade Budi från hans fängelse. Personalen berättar att hans ögon var fulla med tårar när de lyfte honom ur buren.

Bildkälla

02

Veterinärer jobbar nu dygnet runt för att rädda Budi. Han får näringsrik mat och starka smärtstillande.

Bildkälla

03

Det är fortfarande oklart om lilla Budi kommer överleva. Men det finns en chans att han blir bättre igen, tack vare de duktiga veterinärer som jobbar med honom dygnet runt.

Bildkälla

04

I filmen nedan ska veterinärerna mata och väga honom. Men minsta lilla rörelse gör så ont så att Budi skriker av smärta. Trots att kvinnan är försiktig och tröstar honom är det jobbigt att se Budi lida.

Jag hoppas innerligt att Budi blir bättre. Förhoppningsvis kan han släppas ut i det fria en dag och leva som han borde göra.

Inget djur ska behöva behandlas på det här sättet. Ändå händer det, varje dag. Jag vet att det är jobbigt att läsa om men vi får inte blunda för djurplågeriet.
Vi kan alla göra skillnad genom att värna om djuren och stödja en djurrättsorganisation. Dela gärna det här med dina vänner så att fler kan läsa Budis historia.

Publicerad av Newsner djur