Befriade puman kunde inte släppas ut i det vilda – nu lever han livet som huskatt

Möt Messi – puman som lever som en huskatt tillsammans med matte och husse i en lägenhet i Ryssland.

Det 40 kilo tunga kattdjuret föddes med hälsoproblem på ett zoo i Penza och hade en mörk framtid till mötes då bestämde sig Aleksandr Dmitriev och hans fru Mariya  för att ta hand om honom när han bara vara åtta månader gammal.

De flesta som drömmer om att ha ett husdjur drömmer om en hund eller katt. Men Aleksandr Dmitriev har hela sitt liv drömt om att äga en riktigt stor katt.

Helst av allt ville han ha ett lodjur. Men när han och hans fru var på zoo såg de puman Messi och det var kärlek vid första ögonkastet. När de sedan fick reda på att han hade hälsoproblem bestämde de sig för att se om de kunde adoptera honom.

Bildkälla: Im_a_puma

De fick ja på frågan och så började sagan om det ovanliga husdjuret.

”Det är svårt att förklara men vi tror att puman är en del av vårt öde” säger Mariya.

 

”Vi hade fem dagar på oss att fundera på om det var moraliskt att ta hand om en puma och om det var sunt förnuft. Men inget kunde stå emot vår plötsliga önskan. Vi påbörjade förhandlingarna att köpa Messi och vi blev överraskade själva när de gick med på att sälja honom” säger Mariya till The Mirror.

Bildkälla: Im_a_puma

Men att ta hand om puman var ingen barnlek. Inte bara på grund av att puman är ett vilddjur. Utan också på grund av att Messi behöver extra medicinsk vård.

Bildkälla: Im_a_puma

”Han var svag och behövde extra mycket uppmärksamhet” säger Mariya.

Trots att paret har jobbat hårt för att ha hand om Messi är han ändå bara tvåtredjedelar så stor som en normal puma på grund av sitt hälsotillstånd.

Precis som andra stora husdjur behöver Messi mycket motion. För att klara av det har Aleksandr och Mariya köpt ett harnesk och ett specialkoppel för att kunna ta ut Messi på promenader.

Innan paret köpte puman hade den inte fått tillräckligt med motion.

Bildkälla: Im_a_puma

”Nu tar vi promenader två gånger om dagen. På det sättet är det inte jättestor skillnad mot att äga en hund.” säger Aleksandr till RT.

Bildkälla: Im_a_puma

Messi verkar ha anpassat sig bra till sitt nya liv och Aleksandr säger att puman blivit en del av familjen och trivs bra med att bo med människor.

Bildkälla : Im_a_puma

Messi har blivit en kändis på både Youtube och Instagram och har över 500 000 följare.

Bildkälla: Im_a_puma

Aleksandr och Mariya är övertygade om att Messi inte skulle klara sig i naturen eftersom han aldrig lev i det vilda och har hälsoproblem.

Bildkälla: Im_a_puma

”Det är klart det är farligt att ha en stor katt hemma, men Messi är ett väldigt speciellt djur.”

Bildkälla: Im_a_puma

Dela om du också tycker Messi är ett otroligt djur!