Beskedet: Här totalförbjuds försäljning av päls

Ett historiskt besked har äntligen kommit. Kalifornien blir första delstaten i USA som totalförbjuder försäljning av päls, det skriver BBC.

Nu hyllas det nya beslutet.

Det blir ingen mer försäljning av päls. I alla fall inte i Kalifornien som blir den första delstaten i USA att införa förbudet, det skriver brittiska BBC.

Från och med 2023 kommer det nya förbudet att gälla vilket inte gör det längre möjlighet för företag att tillverka kläder, skor och väskor gjorde av päls.

Dessutom ska de flesta djur försvinna från cirkusar, med undantag för katter, hundar, och hästar.

– Kalifornien är ledande när det kommer till djurskydd och i dag innebär det ledarskapet att förbjuda pälsförsäljning, säger guvernören Gavin Newsom i ett uttalande.

Den som kommer bryta förbudet kommer få betala en saftig summa.

Personen kommer att bötfällas med 500 dollar, motsvarande 4 900 kronor, och vid upprepade brott väntar en böter på 1 000 dollar – omkring 9 800 kronor, det skriver BBC.

Kalifornien blir första delstaten att förbjuda päls. Foto: Arkiv

Stora modehuset vägrar använda päls

”Vi applåderar guvernör Newsom och statens lagstiftare för att ha erkänt att Kaliforniens invånare inte vill att deras marknader ska bidra till efterfrågan för pälsprodukter”, lyder ett uttalande från djurrättsorganisationen Humane Societ USA, skriver BBC.

I maj förra året lät modehuset Prada meddela att de slutar använda päls, samtidigt som den brittiska varuhuskedjan Selfridges bannlyser försäljningen av exotiska djurfällar från och med februari 2020, skriver BBC.

Detta beslut kom inte en dag för tidigt! Vad tycker ni om beslutet? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.