Bilden på giraffen berör tusentals. Anledningen är hjärtskärande.

Tusentals djur världen över tvingas spendera hela sina liv i fångenskap för att glädja oss människor. Exempelvis kan de tvingas turnera världen runt tillsammans med olika cirkusar eller så hålls de inlåsta på zoo för att vi människor ska kunna njuta av djuren i några minuter medan vi strosar runt med en glass i munnen. Även om det ibland kan finnas undantag där det är direkt nödvändigt att hålla djuren i en sluten tillvaro, exempelvis för att undvika tjuvjakt, är det i de flesta fallen direkt olämpligt att tvinga stackars djur att leva isolerade i trånga utrymmen. En bild uppladdad på Facebook av Djurens Rätt illustrerar på ett oerhört starkt sätt just hur hemskt det kan vara när ett djur tvingas leva långt ifrån sin naturliga miljö.

Djurens Rätt laddade upp en bild, tagen av Rebecca Norris Webb, föreställandes en giraff i fångenskap. På bilden ser man hur giraffen sträcker sig mot vad den tror är en riktig trädgren. Men sanningen är en helt annan. I själva verket är det bara en målning inne på vägen i den box där giraffen står som lurar djuret att tro att det är en verklig gren.

Bilden har på kort tid berör tusentals människor som delat den vidare och i kommentarerna uttrycker människor sin avsky mot vad de ser:

”Detta är varför jag inte sätter min fot i djurparker! ”, skriver en person.

”Stackars djur, skäms över vårt människosläkte som utsätter dem för allt lidande ”, skriver en annan.

”DELA bilden och sprid budskapet om att djur trivs bäst i sin naturliga miljö”, skriver Djurens Rätt till posten och vi på Newsner Djur tvekar inte en sekund på att följa denna uppmaning. Du får mer än gärna göra detsamma!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.