Bilden som roar hela nätet: Här poserar talgoxen stolt med sin mus

Vi är vana att se dem lugnt picka i sig frön vid fågelbordet.

De fredliga små talgoxarna brukar vara välkomna besökare i de flesta hushåll. För visst är det mysigt att titta ut genom fönstret och se dem flyga runt utanför fönstret? 

Men en talgoxe i Finland fångades nyligen på bild när han gjorde något allt annat än fredligt. Fotografen Sami Majoinen höll på att sätta morgonkaffet i halsen när han plötsligt såg en av småfåglarna störta ner mot marken och döda en mus.

Bilden på talgoxen som stolt poserar över muskroppen sprids just nu som en löpeld över internet.

Fågeln har kallats en äkta ”angry bird”, från det populära mobilspelet.

Fotografen Sami Majoinen blev minst sagt förvånad när han fick se skådespelet vid fågelbordet förra söndagen. En talgoxe lämnade plötsligt sina fågelfrön och attackerade istället en liten mus som befann sig på marken under. Det dröjde inte länge innan en skata gjorde honom sällskap, och en våldsamjakt påbörjades. 

Sami skynade sig att plocka upp kameran och följde jakten. I slutändan var det talgoxen som fångade musen – och sedan poserade stolt för kameran.

Bilden har delats och gillats av tiotusentals fascinerade svenskar, norrmän och finnar. Om du också fascineras kan du trycka på dela här nedanför!