Bilden visar: Här räddar 30 kor livet på en liten sälunge.

67-åriga fågelskådaren Ian Ellis var ute och vandrade i närheten av Lincolnshire i England en morgon tidigare i veckan. Men det var inga fåglar som fångade hans uppmärksamhet den här dagen.

Hon noterade att en grupp kor betedde sig konstigt i en hage en bit bort. Cirka 30 kor stod i en ring och tittade nyfiket på något i mitten. Ian plockade upp sin kikare för att se vad det var för något.

Bildkälla

Föreställ er hans förvåning när han såg att det låg en liten sälunge i hagen. På något sätt hade ungen, som inte var äldre än några dagar, separerats från sin mamma och fastnat i leran i hagen. Tack vare de nyfikna kossorna fick Ian syn på sälen i tid, ungen hade inte klarat sig länge där i leran.

Bildkälla

sal3

Ian skyndade genast dit, och skingrade flocken med kor innan de hann trampa på den lilla ungen. Försiktigt la han sälen innanför jackan och bar bort den från hagen. Sen kontaktade han Natureland seal sanctuary i Skegness för att få hjälp. De har en speciell klinik inriktad på att hjälpa sälar, och räddar mellan 30-50 sälar varje år.

Bildkälla

Först var det osäkert om sälungen, som nu fått namnet ”Celebration”, skulle överleva. Hon var extremt undernärd och uttorkad. Men efter att ha fått vätska och ordentligt med mat ser det ljusare ut. När hon växt sig stark nog kommer hon att släppas ut i det fria igen.

Bildkälla

sal4

Hoppas allt går väl för lilla Celebration! Jag är så glad att kossorna hittade ungen, annars hade nog inte Ian upptäckt henne i sin kikare.

Bildkälla

sal5

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna