Bilderna från äldreboendet som räddar hemlösa katter smälter hela nätet

Bilderna från ett äldreboende i Arizona, USA, får smälter just nu alla djurvänners hjärtan. Anledningen bakom är dessutom ännu mer hjärtevärmande. Äldreboendet Catalina Springs Memory Care samarbetar nämligen med djurräddningsorganisationen Pima Animal Care Center. Och i det samarbetet ingår att hemlösa katter som räddats från ett liv i misär får flytta in på äldreboendet.

Något som inneburit ett nytt, kärleksfullt liv för katterna – och piggare, lyckligare boende på äldreboendet.

Facebook

Kattungarna Peaches och Turtle var de första katterna som flyttade in på äldreboendet. När de kom dit var de utsvultna på både kärlek och mat. Något som tvärvände på äldreboendet.

Facebook

Kattungarna har fått helt nya liv, fulla av kärlek, mat och lek. Precis det liv som de förtjänar. Och på köpet får de äldre bekräftelse och närhet som de mår så bra av. Något som enligt forskning är ovärderligt för personer som drabbats av demens.

Facebook

Över hela nätet sprids nu bilderna av djurvänner vars hjärtan smälter.

Facebook

Peach och Turle har fått det liv de förtjänar. Och de äldre har fått små bebisar att älska och vårda. Det här är inget annat än underbart.

Facebook

Om ingen allergisk drabbas och alla är med på noterna tycker jag att husdjur på äldreboenden är en strålande idé. Det ger både djuren och de äldre en närhet och bekräftelse som är ovärderlig.

Dela gärna om du tycker att det här initiativet borde sprida sig till Sverige!