Bilisterna får sitt livs syn när de ser vem som försöker korsa vägen

Du känner garanterat igen situationen. Man är ute och kör med bilen, ser på avstånd hur någon försöker korsa vägen – och saktar in i godan ro för att släppa över fotgängaren.

Det var också precis vad som hände de här bilisterna i amerikanska Mason County, Washington… men till skillnad mot de flesta andra liknande situationer var det varken människor, rådjur eller ens gäss de fick stanna för att släppa över.

Krabaterna som ville ta sig över vägen var av helt annan sort – och bilisterna fick gnugga ögonen både en och två gånger åt det unika ögonblicket.

Vägen som bilisterna körde på slingrar sig längs med floden Skokomish River, där överflödigt vatten varje år brukar samlas i pölar på vägen eller omgivande fält.

När vattennivån ökar så öppnar sig också möjligheten att simma över vägen… och ja, du förstår nog vart vi är på väg.

När de här bilisterna kom körandes på vägen möttes de nämligen av ett helt stim av lax (!) som kravlade sig rakt över vägen – en lika oväntad som häftig syn och som dessutom förevigades på film från avstånd!

Klippet, som lades ut på Youtube i höstas, har blivit en massiv hit och setts över en miljon gånger – och återigen är det ett häpnadsväckande exempel på naturens absoluta skönhet. Titta i spelaren här under och sprid gärna vidare det häftiga ögonblicket till dina vänner!

Glöm nu inte att dela vidare så dina vänner också får chansen att se den unika händelsen!