Björnen Caesar var fångad i åratal med tortyrväst runt kroppen – titta nu när han äntligen blir fri

Det är direkt chockerande hur ofta man tvingas se bilder och filmer på djur som behandlas så pass illa att man verkligen blir alldeles tagen över hur hemska människor kan vara.

Björnen Caesar är ett hemskt exempel på just detta.

Hon spenderade första delen av sitt liv i ett rent helvete. Caesar växte upp på en farm i Kinda där hon tvingades bära en trång ”tortyrväst” av metall runt kroppen och hölls instängd i ett litet rum där hon knappt hade utrymme att röra sig och aldrig fick se solen.

Men när allt såg som mörkast ut skulle ljuset äntligen skymtas i Caesars mörka tunnel.

Precis som tusentals andra björnar i Kina växte Caesar upp i vad som bäst kan liknas vid ett helvete på jorden. Hon tvingades leva i ett litet trångt utrymme och bar en väst som endast kan beskrivas som en tortyrväst.

Hon hade dessutom ett öppet sår på sidan av kroppen som dränerade hennes gallblåsa på galla. Anledningen till detta är att björngalla används för tillverkning av traditionell kinesisk medicin.

Metallvästen runt hennes kropp användes för att hålla katetern som sög ut galla på plats samt hade en liten metallåda på sig där gallan samlades in.

Caesar being saved from her "full metal jacket"

”Det är den värsta formen av galltortyr”, skriver organisationen Animal Asia, som räddade Caesar, om västen i ett uttalande.

Caesar led utan tvekan otroligt mycket under de hemska livsförhållanden hon tvingades leva under och det är otroligt att hon orkade kämpa. För mitt i allt mörker, utan hopp om ett slut på tortyren, vände plötsligt allt för Caesar 2004 när hon var en av flera lyckliga björnar som räddades av Animal Asia.

Vid den här tiden var hon frustrerad, eländig och oerhört plågad och sargad av tortyrvästen hon tvingats bära. Under västen hade all hennes päls försvunnit. Men tack vare Animal Asias insats kunde hon nu äntligen bli kvitt den hemska västen och få den kärlek och omvård hon behövde.

The scars of Caesar's "full metal jacket"

Idag är hon helt förändrad och har förvandlats till en majestätisk och stark björn med en strålande vacker päls.

”Caesars ärr har försvunnit och idag är hon en otroligt vacker (och formidabel) björn. Hon är i otroligt bra form, och väger hela 271 kilo, Caesar har massor av muskler och är en rejäl kvinna!”

Caesar goes swimming at the China sanctuary

Till hennes favoritsysslor idag hör att simma och bada i solskenet samt att vara ute och gräva, speciellt när vädret är svalt och skönt under hösten.

figure class=”op-social”>

Även om Caesars historia till slut fick ett lyckligt slut är det dock viktigt att komma ihåg hur mycket jobb som fortfarande återstår för att få ett slut på dessa tortyrliknande förhållanden. I Kina uppskattas ungefär 10 000 björnar vara inlåsta. Förhoppningsvis kan Caesars historia fungera som en väckarklocka för världen och få djurvänner världen att sluta samman för att sätta stopp.

Inga djur förtjänar att behandlas på det här sättet. På Animal Asias hemsida finns möjligheten att donera pengar för att hjälpa dom i sitt arbete. Hjälp gärna till att dela den här historien vidare för att uppmärksamma fler om situationen för de kinesiska björnarna.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.