Björnen ser kråkan i vattnet – agerar direkt och blir dagens stora hjälte

Alla djur förtjänar att få leva i det fria, och inte på zoo. Men även fast denna björn gör just det på Budapest Zoo kan jag inte annat än älska att den här händelsen fångades på film.

För när en liten kråka råkade ramla ner i björnens vattenhål trodde alla att hoppet för den lilla fågeln var ute.

Men den stora fina björnen hade andra planer.

Jag går aldrig till ett zoo av anledningen att jag tycker att inga djur förtjänar att vara inspärrade. Oavsett hur stor inhägnad de har och hur väl de än blir behandlade borde alla djur, allt från maskar till hajar och älgar, få leva i det fria och leva sina liv i naturen. 

Den här händelsen som du ska få se är filmad på just ett zoo, men trots att det inte är roligt att behöva se ett djur instängd så kunde jag inte låta bli att dela med mig av den här fantastiska björnen.

Bildkälla: Youtube/AnimalWire

Det är inte ovanligt att kråkor flyger in till djuren och försöker sno deras mat. Men för den här lilla fågeln skulle det inte se ut att sluta bra. Istället för en full mage hamnade kråkan i björnens damm.

Desperat försöker den ta sig upp genom att flaxa på sina vingar – men ingenting verkade fungera. Det var då björnen fick syn den.

Bildkälla: Youtube/AnimalWire

Till en början tror de flesta säkerligen att björnen, vid namn Vali, precis ska få sig en liten mumsbit till mat.

Den fiskar upp kråkan från med sin stora tass och mun – men när björnen väl har lyft upp den på torr mark händer det ingen förväntat sig.

Bildkälla: Youtube/AnimalWire

I stället för att intressera sig mer och kanske ta sig en tuffa av fågeln vänder björnen på sig och fortsätter äta sin mat.

Fågeln kan inte annat än blivit väldigt förvånad – men efter några sekunder har den tagit sig på fötter igen och kan återgå till sitt. 

Bildkälla: Youtube/AnimaWire

Vi vet att björnar kan vara aggresiva och försvarar sina revir. Men att en björn kan vara så här godhjärtad mot andra djur hade jag aldrig kunnat ana. Vali är verkligen en riktig hjältebjörn – och jag hoppas för allt i världen att Vali får lämna zoo-inhägnaden för att springa fritt i skogen som en björn borde.

I klippet här nedan kan du själv se när hjältebjörnen Vali räddar den lilla kråkan från vattnet. 

Vali är en riktig hjältebjörn som förtjänar att leva i frihet. Dela gärna vidare artikeln om du håller med!